E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Gaygana, övme, mıkla, göçe.. Başka yerde duyamazsınız! Konya’nın bu ilçesi damaklarda tat bırakıyor

12 Mart 2024 Salı 11:51

Tavşan etli arabaşı, mıkla, gaygana, papara, sarma, sütlü çorba, övme, topalak, sacarası ve daha fazlası.. Konya'nın bu ilçesi birbirinden farklı lezzetleriyle adeta damaklarda tat bırakıyor..

Konya'nın Çumra ilçesinde isimleri başta farklı gelen hatta bilmeyenler için hafızalarda yer edinen yemekler tatlarıyla mest ediyor. Bir doğa harikası olan ilçeye yolunuz düşerse bu lezzetleri tatmadan dönmeyin. İşte Çumra'nın isimleriyle şaşırtan o yemekleri..

Topalak

Çumra mutfağı farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle zenginleştirmiştir. 

Dağlı ve ovalılara özgü haşlanmış etli ve karabiberli bulgur pilavı, tavşan etli arabaşı, mıkla, gaygana, papara, sarma, sütlü çorba, övme, topalak, sacarası, mantı, höşmerim..

Papara

Mıkla

Göçe Çorbası

İlçede Türkmenlere özgü yemeklerde hem yapılıyor hem de ilçe sakinleri tarafından seviliyor Bunlar şirli, Yörüklere özgü kakaç, göçe (keşkek), tutmaç, bükme. 

Ayrıca dağ köylerinde taptapı denilen pekmez tereyağ ve un ile yapılan bir tatlı çeşidi de oldukça meşhurdur. Peki siz hangilerini önerirsiniz? 

(Selman Kaya)

 

DİĞER HABERLER