E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

40 yıllık mimar Konya’da bu işi yapıyor! Sıcak para kazanıyor

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:19

İstanbul'da 40 yıl mimarlık yapan Emine Bülüç, Konya'nın Bozkır İlçesine yerleşerek çiftçiliğe başladı.

Mega şehirden köye dönüş!

Konya Bozkırlı olan Emine Bülüç İstanbul'da mimar olarak yıllarca görev yaptı. İstanbul üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde mimarlıkta 40 yılın ardından emekli olan Bülüç, İstanbul'daki hayatını geride bırakarak baba ocağına geri döndü!

Konya'da çilekle tanıştı!

Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'ne yerleşen Emine Bülüç biradaki çilek tarlaları gördü. İlk kez gördüğü çilek tarlası çok ilgisini çekti. Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığı destek ile 10 dönümlük arazisinde çilek üretimine başlayan Emine Bülüç farklı bir hayata başladı.

Gününü tarlada geçiriyor!

Hiç bilmediği çilek üretiminde üretici-işveren konumuna yükselen Emine Bülüç çevresindeki kadınlara da örnek oluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çok fazla proje çalışması olduğunu kaydeden Emine Hanım herkesi üretim yapmaya çağırdı. 

Artık herkes onu tanıyor!

Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Durun Seçen de Emine Bülüç'ü Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesindeki tarlasında ziyaret etti. Çilek fideleri arasında hoş bir sohbet gerçekleştirildi. Emine Bülüç üretmeye ve kadın çiftçileri istihdam etmeye devam edecek.

 

DİĞER HABERLER