E-gazete
Konya'da sonbahara sayılı günler kala evlerde kışlık gıda hazırlığı başladı. Vatandaşlar salça, konserve, turşu ve yaprak sarması gibi gıda hazırlıklarını yapıyor. Pazarlarda da salçalık domates ve biber, turşuluk salatalık, lahana, fasulye ve asma yaprağı gibi ürünler vatandaşlara sunuluyor.
Hasat başladı
Üzümü ve pekmeziyle ünlü olan Konya'nın Hadim ilçesinde üretilen ve sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan asma yaprağının hasadı başladı.
Üzümden fazla ilgi görüyor
Hadim ilçesinde ‘Esebalı' veya ‘Hafızali' cinsi üzümlerin bağından elde edilen yapraklar çiftçiler tarafından özenle hasat ediliyor. İlçede hasat edilen asma yaprağı, üzümün kendisinden daha çok ilgi görüyor.
Türk yemek kültüründeki sarmanın ana malzemesi olan yapraklar üreticiler için de önemli bir gelir kaynağı oluyor. 
Geçen yıl tarlada 25 liraydı 
Hadim ilçesinde bir sürü bağdan sofralık üzüm, kuru üzüm, pekmez ve yaprak üretimi yapılıyor. 
Üzüm bağında ilk hasat yaprak oluyor ve yaprak yaklaşık 3 sefer yolunuyor. Bu yaprağın bir özelliği var. ‘Hafızali' denilen bir cinsten yaprak üretiliyor. Bu cins her yerde yetişmiyor. 
Bu cinsin özelliği yaprağı parlak, damarsız ve ekşi yapıyor.  Aroması farklı olduğu için limona ihtiyaç duyulmuyor.
 Diğer cinslerden elde edilen yapraklara muhakkak limon sıkılması lazım ama bu yapraklara gerek yok.
Geçen yıl tarlada satış fiyatı yaklaşık olarak 25 liraydı. Yaprak hasadı bittikten sonra üzüm hasatı başlayacak.