E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da tarlalar delik deşik oldu! Çiftçilerin başı belada

19 Ekim 2023 Perşembe 10:51
Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarlalar delik deşik oldu. Çiftçilere uygulamalı eğitim verildi. Şehirdeki ekili alanlarda popülasyondan kaynaklı olarak tarlalarda artmaya başladı. Bu konuda çiftçilere eğitim verildi. İşte ayrıntılar..

Beyşehir ilçesinde çiftçilerin ekili arazilerinde tarla fareleri artış göstermeye başladı. Popülasyonu artış gösteren tarla fareleri konusunda çiftçiler bilinçlendirildi.

Çiftçiler uyarıldı

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada ilçe müdürlüğü ekipleri yürütülen çiftçi eğitim faaliyetleri çerçevesinde üreticilere sebze, meyve ve hububat alanlarında tarla faresi beslenme deliklerinin tespit edilmesi söylendi. Aynı zamanda zehirli buğdayla mücadele konusunda da uygulamalı olarak eğitim verildiği belirtildi. 

Kontrol ve ilaçlı mücadele

Açıklamanın devamında, müdahale gerektiren ekili alanlarda kontrol ve ilaçlı mücadele hakkında üreticilerin bilgilendirildiği de kaydedildi.

Açıklamanın devamında çiftçilere alınması gereken önlemlere ilişkin şu uyarılarda bulunuldu.

4-5 adet zehirli buğday

Çiftçilerin tarla fareleriyle mücadelesi için önerilerde bulunuldu. Tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerinde 4 veya 5 adet zehirli buğday koyulmalı. Bu işlem yapılırken el değmeden yapılması önemlidir. 

Dikkat!

Tarla farelerini tarladan uzaklaştırırken diğer canlıları zehirlememek için zehirli buğdayı deliğin iç kısmına doğru koyması gerekir.

Yılanlar, gelincik ve yırtıcı kuşlar çiftçilerin korkulu rüyası olan tarla faresinin azalmasında önemli rol oyuyor. Anız yangınlarında bu canlıların zarar görmesi, tarla farelerinin çoğalmasına olanak sağlıyor.

 

DİĞER HABERLER