E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Karaman’da salçalık biber ve domatesin üretim üssü! 250 dekarlık alanda kapya biber yetişiyor

28 Mayıs 2024 Salı 11:46
Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile Yollarbaşı Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Berketli topraklarıyla hem tarımda hem de meyve ve sebze üretiminde Türkiye'de söz sahibi iller arasında olan Karaman'da, dekarı büyük tarlalarda domates, kapya biber ve yeşil biber üretimi gerçekleşiyor.

Başkan sahaya indi!

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile birlikte Yollarbaşı köyüne ziyarette bulundu. Köy Muhtarı ve üreticilerle bir araya gelen Bulut, onlarla bir süre sohbet etti. Ardından, Türker Tarım'ın üretim alanlarını ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı.

300 dekar alanda domates, 250 dekar alanda ise kapya biber

Türker Tarım, Yollarbaşı köyünde 300 dekarlık alanda domates, 250 dekarlık alanda kapya biber ve 20 dekarlık alanda yeşil biber üretimi yaparak önemli bir katkı sağlıyor. Bu ziyaret, tarımsal üretimin desteklenmesi ve yerel üreticilere destek verilmesi açısından önem taşıyor.

Yerel pazarlarda yerini alacak

Yollarbaşı köyünde 300 dekarlık alanda domates, 250 dekarlık alanda kapya biber ve 20 dekarlık alanda yeşil biber ekimi devam ediyor. Olgunluğa eriştikten sonra hasadı yapılacak olan domates, kapya biber ve yeşil biber yerel pazarlarda yerini alacak. 

Salçanın ana maddesi!

Domates ve kapya biber ev hanımları tarafından büyük önem arz ediyor. Mutfakların vazgeçilmezi olan salça, kapya biberden ve domatesten yapılıyor. Organik salça tüketmek isteyenler pazardan aldığı domatesi ve kapya biberi evlerinde kendi emekleriyle salça yapıyorlar.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

DİĞER HABERLER