E-gazete
Türkiye'nin zengin mutfak kültüründe bazı zamanlar yemeklere göre sahiplenmeler oluyor. Şehirler çok daha iyi yaptığını düşünerek yemeklerin kendi şehirlerine ait olduğunu söylüyor. Uzun süredir Konya ve Sivas arasında etli ekmek nerenin tartışması devam ediyordu. Tatlı rekabete bu kez Mardin'de dahil oldu! "Etli ekmek Mardin'in'' diyorlar. 
Sivas'ın bir markası!
Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda etli ekmeğin Mardin'de çok güzel yapıldığı ve Mardin'e ait olduğu söylendi. Gündem olan videolara bir diğer rakip Sivas'tan cevap geldi. Sivaslı etli ekmek ustaları etli ekmek için "Sivas'ın bir markasıdır'' dediler.
Sivaslı ustalar Sivas etli ekmeğinde çok fazla malzeme olmadığını, düvelerin yağlık kaburgasından hazırlanan etlerden oluştuğunu söyledi. Bunun ise Selçuklu'dan bu tarafa gelen kültürlerinin bir devamı olduğunu eklediler.
Etli ekmek Sivas'ta yenir diyorlar!
İl dışından Sivas'a gelen vatandaşlar etli ekmeğin Sivas'a özgü olduğunu ifade ederek, "İşim icabı Türkiye'yi geziyorum. Etli ekmek Sivas'ta yenir. Konya ve Mardin'de tutturamazlar. Ben İzmir'de oturuyorum ama etli ekmek Sivas'ta yenilir. Buranın lezzetini ne Konya ne de Mardin tutturamıyor.” ifadelerine yer verdi.
Sizce etli ekmek nerenin? Konya mı, Mardin mi yoksa Sivas mı? Cevabınızı yorumlara yazın..
Konya'nın meşhur etli ekmeği nasıl yapılır?
Etli ekmek, Konya yöresine ait olan ince ve kenarsız içli pide türüdür. Konya etli ekmeği 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. İşte ince hamuruyla sofraları renklendirecek etli ekmek tarifi…
Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. İşte incecik hamuruyla etli ekmek tarifi…
ETLİ EKMEK NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı instant maya
1.5 su bardağı ılık su
İçi için
400 gr yağlı dana kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Açmak için
1 su bardağı un
Nasıl yapılır?
Hamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını açarak havuz yapın ve maya, su, şeker ve tuz ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız biberi ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın.  Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
Püf noktası: Etli ekmek yaparken en önemli püf noktası yağlı kıyma kullanmak. Yağlı kıyma kullanmazsanız, etli ekmek fırında yanar.