Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitimde reform yapmak yerine belirlenen eksikliklerin üzerine giderek sistemi geliştirme yolunu seçtiklerini ifade etti.
3 temel başlık belirlindi
Göreve başladığı süreçte okul öncesi eğitim yaygınlaştırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve öğretmenin mesleki gelişiminin güçlendirilmesi noktasında adımlar attıklarını söyleyen Bakan Özer okul öncesi eğitime ayrı bir parantez açtı.
Eğitimdeki eşitsizliğin okul öncesi eğitimde başladığını kaydeden Bakan Mahmut Özer, dünyadaki çalışmalardan hareketle okul öncesi eğitimine devam eden öğrencilerin eğitimde daha uzun süre kaldıklarını ve istidama etki ettiklerini aktardı. 
Okul öncesi eğitimin kadın istihdamına etkisi 
Yapılan araştırmalarda ayrıcı okul öncesi eğitimle daha çok ha nitelikli insan kaynağına sahip olunduğu, okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasıyla kadın istihdamının da arttığı ortaya kondu. Yani çocuğunu ücretsiz bir şekilde eğitime kazandıran anne daha rahat bir şekilde istihdama dahil oluyor.
Anaokulu sayısı arttı
Göreve başladığı tarihte Türkiye'de 2 bin 782 anaokulu olduğunu vurgulayan Bakan Özer, bir buçuk yılda 6 bin 700 anaokulu kapasitesi oluşturduklarını söyledi.
23 yılda büyük değişim
2000'li yıllarda 5 yaş okullaşma oranının yüzde 11'di. Yani 100 çocuktan sadece 11'i eğitime erişebiliyor, 89'u erişemiyordu. Sadece belirli bir sosyoekonomik düzeye ulaşan aileler çocuklarını okul öncesi eğitime verebiliyordu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez anaokulundan liseye kadar, eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranları yüzde 99'un üzerine çıktı. 
Artık velilerden  ücret alınmayacak
Yeni düzenleme ile birlikte okul öncesi eğitim kurumlarında beslenme, temizlik ve eğitim materyalleri için alınan ücretler de artık alınmayacak