Herkes bu ilçeyi konuşuyor! Adana’nın bu ilçesi Türkiye’nin 82’nci İli olmaya aday

 Herkes bu ilçeyi konuşuyor! Adana’nın bu ilçesi Türkiye’nin 82’nci İli olmaya aday
Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olan Adana’nın bu ilçesi il olma şartlarına uyan ilçeler arasında yer alıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin gurup toplantısında dile getirdiği "yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa etmek'' ifadeleri il olmak isteyen ilçeleri heyecanlandırdı.

Adana'nın il olacak ilçesi

Türkiye'de il olmak isteyen ilçelerde heyecan arttı, il olma şartlarına uyan ilçelerde ise meraklı bekleyiş devam ediyor. Adana'da ilçeler arasında en yakın aday ise belli oldu. Eskiden il olan Adana'nın Kozan ilçesi en büyük aday.

İl olma şartlarını karşılıyor

Bağlı oldukları illerin merkez ilçesine olan uzaklığı, nüfus büyüklüğü ve sosyal-ekonomik durumları göz önünde bulundurulduğunda Adana'nın il olmaya en yakın ilçesi Kozan oldu. Adana'nın il olma hedefi taşıyan ilçeleri arasında adı sıkça geçen Kozan, il olma kriterlerine uyan ilçeler arasında gösteriliyor.

Kozan il olursa hangi ilçeler bağlanır?

130 bin 495 kişilik nüfusuyla dikkat çeken ve şehir merkezine uzaklığıyla öne çıkan Kozan,  kuzeyde Kayseri, Yahyalı, Feke, Saimbeyli; doğuda Osmaniye, Kadirli; güneyde Ceyhan, İmamoğlu; Batıda Aladağ ilçeleriyle çevrili. Coğrafi konum açısından güzel bir konumda olan Kozan, il olduğu takdirde bu ilçelerden bazılarının bağlanılması bekleniliyor.

Geçmişte il olan Kozan yeniden il olmak istiyor

Osmanlı döneminde vilayet olan Kozan ilçesi, 1926 yılında bazı milletvekillerinin etkisiyle vilayetlikten ilçe statüsüne düşürülerek Adana'nın bir ilçesi oldu. Geçmişindeki önemli rolüyle Kozan, il olma isteğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

  • #Adana #Adana il olacak ilçe #Adanada il olacak ilçe belli oldu #Adana ilçeleri #Adana Kozan

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER