Patates kızartmasına 1 kaşık eklemeniz yeterli! Patatesler çıtır çıtır olacak...

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Patates kızartmasına 1 kaşık eklemeniz yeterli! Patatesler çıtır çıtır olacak...
Ünlü şeflerin patates kızartması için uyguladığı püf noktaları sizin için derledik. İşte patates kızartmasını çıtır çıtır yapacak püf noktalar…

Her öğünde sofralarımızda yer alan çocukların vazgeçilmezi özellikle kahvaltıların arasında  en çok tercih edilen patates kızartması herkes tarafından sevilmektedir.

Patates kızartması kızartma severlerin en sevdiği yiyeceklerin başında geliyor

Ama çıtır çıtır patates kızartması yapması hiç kolay değildir.Patates kızartırken dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar bulunuyor.

İşte o püf noktalar bazıları;

1. Patates Seçimi:

   - Patates kızartması için en uygun olan çeşitler, yüksek nişasta içeriğine sahip ve düşük su oranına sahip patateslerdir. Bu nedenle, tercihen yüksek nişasta içeren patates türlerinden, örneğin Rus, Dore veya Bintje kullanmalısınız.

2. Patatesleri Doğru Kesme:

   - Çıtır bir kızartma elde etmek için patatesleri ince dilimler halinde kesmek önemlidir. İnce dilimler, patateslerin daha hızlı pişmesini ve çıtır olmasını sağlar.

3. Patatesleri Önceden Islatma:

   - Kızartmadan önce patatesleri soğuk suyla yıkayarak nişasta oranını azaltabilir ve daha çıtır bir kızartma elde edebilirsiniz. Ardından iyice kurulayarak fazla suyunu almalısınız.

4. Doğru Sıcaklıkta Kızartma:

   - Patates kızartması için yağın sıcaklığının doğru ayarlanması önemlidir. İlk olarak düşük sıcaklıkta patatesleri hafifçe kızartın, sonra sıcaklığı yükselterek altın rengi alana kadar kızartmaya devam edin.

5. Kızartma Sonrası Süzme:

   - Kızartma işlemi tamamlandıktan so nra patatesleri fazla yağını süzerek hafifletin. Bu, patateslerin daha lezzetli ve hafif olmasını sağlar.

6. Elma Sirkesi Yöntemi:

   - Patateslerin daha çıtır olmasını sağlamak için kızartma yağına birkaç damla elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu, yağın sıcaklığını düşürerek patateslerin daha yavaş pişmesini ve çıtır olmasını sağlar.

Kaynaklar: ensonhaber.com,youtube.com, artigercek.com

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER