ESKİ SOKAKLAR DA ESKİMEYEN MUTLULUKLAR

 Eski sokakların bir ruhu vardır. Samimiyet sevgi huzur ve vefa  bâkidir buralarda.Selâm eder gözler birbirine .Komşunun ışığı yanıyor mu bugün diye merak eden güzel yürekler yaşar burada ki evlerde Bir de akasya kokusu yayılır baharda insanın içine işleyen.

 Eski sokaklarda yaşanmışlık vardır.Kaç adım geçti  kim bilir buralardan diye düşünür insan. Kimi umuda atılan adımlar kimi sevgiye kimi de hüzünlere.En güzeli de  bekleyişleri sonlandıran hasretleri bitiren mutlu sonlara atılan adımlardır elbette .Herkesin bir anısı kalmıştır bu sokaklarda. Siyah beyaz film tadında ve her geçişte usulca canlanan gönüllerde meltem esintisi yaratan anılar

Çocukluğu saklıdır kiminin ,kiminin gençliği.

Ne güzel şeydir çocuk olmak değil mi buralarda Özgürce mutlulukta koşturmak .Oyunlara dalmak saatlerce .Akşam ezanı okunduğunu fark etmemek. Annelerin haydi çocuklar gelin artık sesleri ile yarım kalan oyunların baş kahramanı olmak .Çocuk kahkahaları ile dolup taşan masal diyarı gibi  rengarenk sokaklar.

Bayram telaşını günler önceden yaşayan,

Bayramlık alınacak olmanın heyecanını taşıyan minik yüreklerin yuvasıdır eski sokaklar.Bir çift ayakkabı süsler minik kalplerin düşlerini.Bayramlıklar yatağın baş ucunda hazır bekler Öyle itinalı öyle güzel hazırlanmıştır ki dokunmaya kıyamamakla sabaha giyilecek olmanın mutluluğu üzerlerine  yansımıştır.

 Hele misafirler için yapılan hazırlıklar unutulur mu hiç.Mis kokulu börekler lezzetli tatlılar .Bir de kırk yıl hatırı bitmeyecek olan kahveler yerini alır mutfaklarda.Bayram namazı beklenir hûşû ve sevinçle karışık tüm evlerde.Bir başkadır buralarda yaşamak yaşamış olmak .Bu güzel duyguları yüreğinde taşımak.Her şey başka güzeldir eski sokaklarda.Ramazan ayları ,bayramlar ,Kandiller başka güzel yaşanır.Bereket ve mutluluk paylaşmaktan geçer geleneği vardır.Evde pişenden komşuya da tattırma adettendir.Dualara tüm sevdiklerimiz eklenir.Kendi için istediğini tüm herkes için murat eder gönüller.Zaten en büyük zenginlik de bu değil midir

  Belki uzaklaştık buralardan.Ama zihnimizde ve gönlümüzde özlem ve hayali canlı bu güzel mekanların .Bir gün geri dönme ümidi filizlenir bir tebessüm oluşur yüzümüzde .Gurbetten sılaya dönme telaşının yaşattığı duygular sarar benliğimizi.Tekrar bu güzel sokaklarda adımlamak ,kokusunu ruhumuzda hissetmek.Çocukluğun geçtiği günler gençlik yılların güzel anıların yeni umutların.Hepsi seni bekliyor.Eski sokaklarda eskimeyen mutluluklar .


Yazarın Diğer Yazıları