DURMAK YOK; ŞİİR ŞÖLENİNE DEVAM

İlk başladığımız zaman;

"Acaba tutar mı? Netice alabilir miyiz? Okullar bu işe nasıl bakar? Öğrenciler ilgi gösterir mi? Yoksa çayca gidip yolca gelmiş mi oluruz?” diye tereddüt etmiştik. Fakat önce işe samimiyetle, özveriyle, sabırla, azimle başlayalım Allah yolumuzu açar diye yola koyulduk. Allah'a hamdolsun yolumuz öyle bir açıldı ki, biz bile inanamadık.

Dün (08 Mayıs ‘ta) Meram Mehmet ve İbrahim Çelik ilkokulunda gerçekleştirdiğimiz "ŞİİR ŞÖLENİ”  ile 6.okul etkinliğimizi tamamladık.

Her okulda; şiire bakış, öğretmen ve öğrencilerin şiir yaklaşmı, Selçukya şairleri ile muhabbet, kitap imzaları, yazar ve şairlerle söyleşiler görülmeye değer. Mehmet ve İbrahim Çelik İlkokulundaki program tek kelimeyle mükemmeldi. Okul müdürü Mümin Ünlükaçar'ın performansını görmeliydiniz. Selçukya şairlerine gösterilen ilgi, öğretmenlerin yaptığı hazırlıklar dillere destandı. Öğrenci, öğretmen ve okul müdürünün programa sunduğu katkılar unutulmaz. Öğrencilerin yaşı küçük olmasına rağmen gösterdiği performans doğrusu gözlerimizi yaşarttı. Özellikle bazı öğrencilerimizin ezbere okuduğu İstiklal Marşı karşısında duygulanmamak mümkün değildi. Bilhassa Suriyeli bir yavrumuzun heyecanla okuduğu İstiklal Marşı, salondaki tüm dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Böyle bir atmosferi görünce insanın ister istemez, şu cümleleri kuruyor;

"Bu çocuklar yarının geleceği, Kültür, sanat, edebiyat, fikir ve düşüncenin temsilcileri, Âsım'ın Nesli, rahatlıkla vatanı emanet edeceğimiz ideal nesil…” sözünü hak ediyor.”

Her programdan güzel duygularla ayrılıyoruz. Her okuldaki "ŞİİR ŞÖLENİ”  bizlere moral veriyor. Sonraki programa daha güçlü, daha geniş katılımlı, daha çok öğrenci ve öğretmen işbirliği içinde hareket etmek, konuyu Konya dışına taşımak umuduyla yepyeni programlar tasarlamak umuduyla işe koyuluyoruz.      

Bu yılı; Mehmet Beğen, Buhari K.A.İ.H.L, Yıldız İ.H.L. ile tamamlayacağız. Allah kısmet ederse seneye Eylül ayından itibaren değişik okullarda, değişik öğretmen ve öğrenci gruplarıyla tanışmak, şiirlerimizi onlarla paylaşmak, kitaplarımızı imzalayarak şair/ yazar beraberliğini perçinlemek planlarımız mevcut.

Her okulda bazen kişisel söyleşiler, bazen Selçukya şairleriyle beraber toplu vaziyette okul etkinliğinde bulunmayı kendimize rehber edindik. Öğrencilerimize; şiiri, edebiyatı, güzel ahlakı, Vatan, Bayrak, Ezan, Allah ve Kur'an sevgisini tattırabilirsek ne mutlu. Böylece eğitime büyük katkı yapmış olmanın mutluluğunu yaşamış olacağız.           

Bizim Eller!

Bu vatanda imzamız var,
Yedi bölge "biz” kokuyor,

Anadolu cömert diyar,
Bizim eller haz kokuyor!

 

Ceddimizden emanettir,

Korumamak ihanettir,

Hak sevgisi selamettir,

Bizim eller hız kokuyor!

 

Gönle akar ırmakları,

Can veriyor kaynakları,

"Allah” diyen oymakları,

Bizim eller öz kokuyor!

 

Melek huylu dostlar çıkar,  

Şeytanları yakıp yıkar,

Can analar ışık yakar,

Bizim eller naz kokuyor!

 

   Yazarlarımız!

Aklını kullanır, fikir üretir,

İrfanla hallanır, ilim öğretir,

İlahi mesajla, beyin terletir,

Gönüllere girer, yazarlarımız!

 

Halkın ta kendisi, ilmi tarayan,

Dertliye çaredir, derman arayan,

Barışa aşıktır, kardeşçe yanan,

Muhabbetler örer, yazarlarımız!

 

Kitabı dost bilir, halka ulaşır,

Düşünceleriyle, Hakka ulaşır,

Tevazu sergiler, Rabba ulaşır,

Hakikati arar, yazarlarımız!

Kırmaz kırılmaz hiç, sevgiyle bakar,

Hoş görülüdür hep, canlara akar,

Kibri ve riyayı, kökünden yakar,

Hatırları sorar, yazarlarımız!

 

Deniz kadar derin, yürekleri var,

Kalem tutan eli, bilekleri var,

Rahmana duada, dilekleri var,

Dostlukları kurar, yazarlarımız!

 

Annedir babadır, evlattır, eştir,

O akrandır dosttur, hep arkadaştır,

Mananın sultanı, can vatandaştır,

Öfkeleri kırar, yazarlarımız!     (09 MAYIS 2024)


Yazarın Diğer Yazıları