“En Büyük Sürpriz” Bizi Bekliyor Olabilir mi?
KİLAB-İ KONYA (KONYA’NIN KÖPEKLERİ)
MEDİTASYON
YILDIZLAR AKŞAM DOĞAR
DÜNYANIN ALGI YÖNETİM MERKEZİ; TOVİSTOCK
POZİTİF PSİKOLOJİ İLE KENDİNİ TANI
KOZMETİK CİLT YAĞLARI
ÖLDÜRÜLEN BİR ÖĞRETMEN VE BİR EĞİTİM SİSTEMİ
KULLANDIĞIMIZ TABİRLER VE İSLAMİ HASSASİYETİMİZ
Müfredata bilinçli eleştiri de eklensin
BEŞ ŞEY GELMEDEN BEŞ ŞEYİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Teknolojik Bir Mesele
Güvenli Araç ödemesi Ertelendi
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
Gerçekten ‘fahiş fiyat’ var mı?
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME
Yeşillikleri taze tutmak için dolapta saklamak iyi bir yöntemdir. Bunun için yeşillikleri temiz bir havlu veya kağıt havlu ile sararak nemini alabilir ve plastik bir torbaya koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu, yeşilliklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarına yardımcı olacaktır.
Pazardan, parlak renklerine, dolgun boyutlarına, tazeliklerine vurularak aldığımız yeşillikler, evlerde aynı hızla tüketilmediğinden kısa sürede boyunlarını büküp, tazeliklerini kaybediyorlar.
Genellikle poşetlenmiş yeşillik satın alıyorsanız, muhtemelen satın aldıktan sadece birkaç gün sonra solmuş, pörsümüş yapraklarla karşılaşma talihsiz bir deneyim yaşamışsınızdır. Paketlenmiş yaprakları tabağınıza ulaşacak kadar uzun süre nasıl taze tutacağınızı öğrenmek, bu C vitamini ve kalsiyum başta olmak üzere birçok temel gıda içeren besinlerden daha fazla yararlanmanızı sağlayabilir. İşte bu mucize besinleri koruma rehberiniz!
Yeşillikleri taze tutmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
* Hava ile Temasını Azaltın: Yeşillikleri buzdolabında hava almayan bir kapta saklamak, tazeliklerini korumaya yardımcı olabilir.
* Nemini Alın: Yeşillikleri yıkadıktan sonra fazla suyu bir havlu veya kağıt havlu ile nazikçe alın. Islaklık, çabuk bozulmalarına neden olabilir.
* Plastik Torbada Saklama: Temizlenmiş ve kurulanmış yeşillikleri plastik bir torbaya yerleştirin. Torbanın içindeki hava miktarını azaltmak için torbanın üzerindeki fazla havayı çıkarın ve torbayı hafifçe bağlayarak buzdolabında saklayın.
* Dondurmayın: Salatalıklar gibi sulu yeşillikleri dondurmak, dokularını bozabilir. Bu nedenle, buzdolabında saklamak daha iyidir.
* Hızlı Tüketin: Yeşillikleri mümkünse satın aldıktan hemen sonra tüketmeye çalışın. Ne kadar taze olduklarına dikkat ederek, daha önce alınanları önce tüketmeye çalışın.
* Kurulama: Yeşillikleri yıkadıktan sonra tamamen kurumalarına izin verin. Islak kalmış yeşillikler daha çabuk bozulabilir.
* Buzdolabı Sıcaklığı: Buzdolabınızın sıcaklığını ısısını 0-4°C aralığında tutarak, yeşilliklerin tazeliğini korumasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu yöntemler, yeşilliklerin tazeliğini daha uzun süre korumanıza yardımcı olacaktır.
KOZMETİK CİLT YAĞLARI
Kitap Okuma Alışkanlığımız!..
Evlilikte Güven
Psikolojik Manipülasyon Nedir?
Ragbi Sporu
Kadir Gecesi ve Faziletleri
Ramazan’da Su İçmeyi Unutmayın
Ramazan Ayı, Vücut İçin Önemli Zaman
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?