Turşularınız artık bozulmayacak! İçine bir tane elma ekleyin bakın ne oluyor

 Turşularınız artık bozulmayacak! İçine bir tane elma ekleyin bakın ne oluyor
Anadolu mutfağında yemeklerin yanında vazgeçilmez olan turşu çok sık tüketilen bir besindir. Özellikle akşamları yemeklerin yanında tüketilen turşu sağlıklı olduğu kadar, lezzeti de tarif edilemez bir tattır. Ne yazık ki turşuların yarısı açıldıktan bir süre sonra bozulmaya durur. Peki, elmanın turşuların bozulmasını engellediğini biliyor muydunuz? İşte turşunun içerisine bir tane elma koyunca bakın e oluyor? Merak edilen o detaylar…
Kış yaz demeden yemeklerin yanına leziz mi leziz bir tat veren turşu Anadolu mutfağında çok sık tüketilen bir besindir. Yediden yetmişe herkesin tercih ettiği turşu ne yazık ki bir müddet sonra ya üstü beyazlamaya ya da bozulmaya duruyor. Peki, elmanın turşuları bozmadığını biliyor muydunuz? Bozulan turşularınızın içine bir tane elma ekleyin çok şaşıracaksınız…
 
 
Anadolu kültüründe turşuların bozulmaması için birbirinden farklı yöntem ve metotlar deneniyor. Ama nedense bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyor. Bozulan turşularınızın içine bir adet elma koyunca siz bile değişime şok olacaksınız.
 
 
BOZULAN TURŞUNUN İÇERİSİNE BİR TANE ELMA KATMAK
 
Yaptığınız turşularınızın üzerinde beyaz pamukçuklar oluşmaya başladıysa, eğer turşunuzda kötü bir tat ve koku varsa, bu yerleri elmayla yok edebilirsiniz.
 
- İlk olarak bozulan turşunuzun içerisine bir miktar tuz atın
 
- Daha sonra turşu kavanozun içerisine bir adet elma ekleyin. 
 
- Elmaları dilim dilim ekleyerek koyun
 
- En son olarak turşunuzu iyice çalkalayın ve karıştırın.
 
- Turşunuzu bir müddet dolapta serin yerde bekletin.
 
- Turşunuz ilk günkü yaptığınız gibi olacak… 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #turşu #bozulan turşu #elma #tuz

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER