DOLAR
38,24
EURO
43,49
STERLİN
50,96
GRAM
4.145,23
ÇEYREK
6.815,17
YARIM ALTIN
13.621,33
CUMHURİYET ALTINI
27.116,09

Konya’da 100. Yıl Satranç Turnuvası sona erdi

 Konya’da 100. Yıl Satranç Turnuvası sona erdi
Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası’ sona erdi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş final heyecanı yaşayan sporcuları yalnız bırakmadı.
Meram Belediyesinin, Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘Cumhuriyet Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası' sona erdi. Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde üç gün boyunca devam eden turnuvada yarışmacılar beş ayrı kategoride kıyasıya yarıştı. 
 
 
BAŞKAN KAVUŞ; "ÇOCUKLARIMIZ VE ONLARIN EĞİTİMLERİ HAYATIMIZI VE HİZMETLERİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYOR”  
 
"8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, 16 yaş ve altı ile açık” kategorilerinde gerçekleştirilen turnuvaya Gençlik ve Spor il ve ilçe müdürlüklerinden çıkartılan TSF lisansına sahip, 2023-2024 yılı vizesi yapılmış 2017 ve önceki yıllarda doğmuş sporcular katıldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin ve Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilcisi Abdulkerim Aksu, hem final yarışmalarında hem de ödül töreninde sporcu gençleri yalnız bırakmadı. Yaptığı konuşmada, çocukların hem aileleri hem de kendileri için varlık ve yaşam sevinci olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Hayatımız ve hizmetlerimiz artık çocuklarımız ve onların eğitimi için şekilleniyor” diye konuştu. 
 
 
BAŞKAN KAVUŞ; "MEGA İLE ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”
 
Cumhuriyetimizin kuruluşu dolayısıyla Meram Belediyesi tarafından düzenlenen satranç turnuvasının bugüne kadar düzenlenmiş en renkli, en güzel etkinliklerden biri olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu etkinliğin cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştirilmesi de çok anlamlı oldu. Şehir dışından gelen misafirlerimizle birlikte 345 sporcunun katıldığı bu turnuva bir bayram havasında büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Cumhuriyeti yaşatmak ancak çocuklarımıza ve geleceğimize yatırım yapmakla mümkündür. İşte biz de bunu yapıyor, MEGA ile çocuklarımızın hayatlarına dokunacak yatırımlar yapıyoruz. Sadece onların eğitimlerine katkı sunmuyor, eğitim yuvalarımızın fiziki şartlarını da iyileştiriyoruz. Bu çerçevede, Meram'da bulunan 156 okuldan 135 tanesinin eksiklerini giderdik. Cumhuriyet nesli yetiştirmenin en güzel yolu onlara yatırım yapmaktan geçiyor, biz de bunu yapıyoruz.”  
 
 
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konuşmasının ardından çocukların satranç müsabakalarını izledi, onlarla ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleştirilen yarışmaların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 
(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER