Geleneksel lezzet: Evde domates salçası yapımı

 Geleneksel lezzet: Evde domates salçası yapımı
Domates salçası mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde yapılan domates salçası hem daha doğal hem de daha lezzetlidir. İşte adım adım domates salçası yapımı…
Domates salçası yemeklere kattığı eşsiz aroma ve lezzetle sofralarımızın baş tacıdır.
 
Marketlerden aldığınız salçalara kıyasla evde kendi ellerinizle yaptığınız domates salçası doğal ve katkısız oluşuyla öne çıkar.
 
 
1. Malzemeler ve hazırlık
 
Domates salçası yapımında kullanacağınız malzemeler oldukça basittir. İşte ihtiyacınız olanlar:
 
10 kg olgun domates
200 gr tuz
Geniş bir tencere
İnce delikli süzgeç veya kevgir
Temiz cam kavanozlar
 
Domateslerinizi seçerken mümkün olduğunca taze ve olgun olanları tercih edin.
 
2. Domateslerin doğranması ve pişirilmesi
 
 
İlk adım olarak domateslerinizi iri parçalara kesin.
 
Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri koyun ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
 
Domatesler yumuşayana ve suyunu salana kadar pişirin.
 
Bu işlem domateslerin suyunu çıkarmak ve kabuklarından ayrılmasını sağlamak için önemlidir.
 
3. Süzme işlemi
 
 
Domatesler piştikten sonra ince delikli bir süzgeç veya kevgir kullanarak domatesleri süzün.
 
Bu işlem kabuk ve çekirdeklerin ayrılması ve pürüzsüz bir salça elde edilmesi için gereklidir. Süzülen domates püresini tekrar tencereye alın.
 
4. Salçanın kıvam alması
 
Süzülen domates püresini kısık ateşte kaynatmaya bırakın.
 
Bu aşamada tuzunu ekleyin ve karıştırarak pişirin. 
 
Salçanın suyunu iyice çekmesi ve koyulaşması yaklaşık 2-3 saat sürecektir.
 
Arada sırada karıştırarak salçanın dibi tutmadan pişmesini sağlayın.
 
5. Kavanozlama ve saklama
 
 
Salçanız istenilen kıvama geldiğinde ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
 
Temiz cam kavanozları ve kapaklarını kaynar su ile sterilize edin.
 
Soğuyan salçayı kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.
 
Kavanozları ters çevirip bir gece bekletin.
 
Böylece kapaklar vakumlanır ve salçanız uzun süre bozulmadan saklanabilir.
 
 
Kendi ellerinizle hazırladığınız domates salçası yemeklerinize eşsiz bir lezzet katacak. Doğal ve katkısız oluşuyla sağlıklı beslenmenize de katkı sağlayacak bu geleneksel lezzeti mutlaka denmelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
(Berna Ata)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Domates salçası #salça #ev yapımı #ev yapımı domates salçası

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER