Çileğin bu faydasını çok az kişi biliyor! Sigara içiyorsanız bunu yapın

 Çileğin bu faydasını çok az kişi biliyor! Sigara içiyorsanız bunu yapın

Doğanın bize sunduğu lezzetli meyvelerden sadece biri olan çilek, günümüzde 20'den fazla türü bulunan doğal mucizevi bir meyvedir. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde çilek, sadece damakları şenlendirmekle kalmıyor, bununla birlikte genel sağlığınıza da önemli katkılarda bulunuyor.

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan çileğin; cilt bakımından, bağışıklık sistemine, kalp sağlığından sindirime kadar birçok faydasını keşfetmeye hazır mısınız?

İşte çileğin mucizevi etkileri…

Çilek bağışıklık sistemini güçlendirir: Çilekte bulunan c vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sürekli çilek tüketimi soğuk algınlığına iyi gelir.

Çilek cilt sağlığına etkileri: Çilek, cildin parlaklığını korur. Ayrıca, çileğin suyu ciltteki lekelerin ve aknelerin iyileşmesine yardımcı olur. 

Çilek kalp sağlığını korur: Çilek, kalp sağlığı için önemli bir meyvedir. İçerisinde bulunan potasyum ve antioksidanlar kalp krizi riskini azaltır.

Çilek sindirimi kolaylaştırıyor: Çilek, içinde bulundurduğu yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine katkı sağlayarak kabızlığı önler.

Sigaranın zararlarını azaltıyor: Sigara içenlerin vücudunda c vitamini daha az bulunuyor. Çilek bu noktada sigara tiryakilerine öneriliyor. Diş etlerine da büyük fayda sağlayan çilek diş kaybını da önlüyor. Çilek ayrıca doğal diş macunu etkisi de görüyor. 

Çilek tüketim tercihleri

Kurutulmuş çilek: Uzun süre saklanabilen ve atıştırmalık olarak tüketilebilen bir alternatif olarak tercih edilebilir.

Donmuş çilek: Yaz mevsimi dışında da çilek tüketmeyi sevenler için ideal bir yöntemdir.

Çileği, hangi şekilde tüketirseniz tüketin bu lezzetli meyvenin tadından da vitaminlerinden de en iyi şekilde faydalanmış olursunuz.

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #çilek #çilek faydaları #çileğin faydası

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER