DOLAR
38,36
EURO
43,66
STERLİN
51,12
GRAM
4.141,54
ÇEYREK
6.809,09
YARIM ALTIN
13.609,18
CUMHURİYET ALTINI
27.091,89

Birçok Ülke Türkiye’ye Yardım Elini Uzattı

- Güncelleme Tarihi:

 Birçok Ülke Türkiye’ye Yardım Elini Uzattı
Çin Büyük Bir Devlet Olduğunu Gösterdi

Birçok Ülke Türkiye'ye Yardım Elini Uzatırken Çin Sorumluluktan Kaçınmayan Büyük Devlet Olduğunu Gösterdi

6 Şubat'ta Türkiye Kahramanmaraş şehri son yüz yıldan beri yaşanmamış en şiddetli depremle karşı karşıya kaldı. Deprem Türkiye'nin ondan fazla eyalet ve Suriye'yi etkilerken onbinlerce insanın ölmesine neden oldu. Dünyanın birçok ülke Türkiye'ye başsağlığı mesajını iletti ve insani yardım sağlamak için hızlı şekilde harekete geçti. Çin hükümeti ilk zamanda deprem bölgesine kurtarma ekibini ve acil yardım malzemelerini gönderdiği için uluslararası yardım faaliyetinde önemli bir rol oynadı.

 

15 Şubata kadar Çin hükümeti toplam 3 sefer Türkiye'nin deprem bölgesine kargo uçağı gönderdi. Başta battaniye dahil olmak üzere çadır, EKG makinesi, ultrasonik teşhis aleti, tıbbi transfer aracı, manuel hasta yatağı gibi 200 tondan fazla yardım malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmıştır.

 

Aynı zamanda hem Çin hükümetinden hem de sivil toplumdan gelen kurtarma güçları ilk zamanda Türkiye'nin deprem bölgesine yola çıktı ve her saniye değerlendirerek arama ve kurtarma çalışmalarını yürüttü. Hayat kurtarmasında ilk 72 saatlik altın dönem geçmesine rağmen yine çok defa ‘hayat mucizesi' denilen kurtarma faaliyetini gerçekleştirdiler. Tam olmayan istatistiklere göre resmi ve sivil olarak Çin hükümeti tarafından sevk edilen kurtarma ekibinde bulunan kişi sayısı 500'ü geçerken Türkiye'nin en fazla hasar gördüğü bölgelerde depremden hayatta kalan 20'den fazla kişi kurtarıldı.

 

Çin ve Türkiye dost ülkesi olarak iki ülkenin ilişkisi uzun tarihe dayanmaktadır. Çin'in Türkiye'ye sağladığı yardım bir defa daha Çin ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkisini ve Çin halkı ile Türkiye halkı arasındaki derin dostluğu yansıttı, aynı zamanda Çin'in ‘İnsanoğlu kaderi topluluğu'nu birlikte inşa etme anlayışını baştan sonuna kadar sürdürdüğünü ve büyük devlet olarak üstüne düşen sorumluluktan kaçınmadığını gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER