Balık yağı gerçekten kalp için faydalı mı?

 Balık yağı gerçekten kalp için faydalı mı?
Balık yağı kalp sağlığına olan faydalarıyla sıkça gündeme geliyor. Çalışmalar bu besin takviyesinin kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini öne sürüyor. Peki gerekten söylendiği kadar etkili mi? İşte balık yağının kalp sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilmeniz gerekenler…

Balık yağı genellikle soğuk su balıklarından (örneğin somon, uskumru, ton balığı) elde edilen bir yağdır. İçeriğinde omega-3 yağ asitleri olarak bilinen EPA ve DHA bulunur. Omega-3 yağ asitleri vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ancak kendisinin üretemediği önemli yağ asitleridir. Bu yağ asitleri beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasından kalp sağlığının korunmasına kadar birçok hayati rol oynar.

Balık yağı omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besin takviyesidir ve kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle popülerdir. Özellikle kalp hastalıları riskini azaltma potansiyeli ile bilinen bu takviyenin etkinliği konusunda çeşitli araştırmalar yapılmıştır.

 
Balık yağının kalp üzerindeki faydaları
 
Öncelikle balık yağının kalp sağlığına faydaları nelermiş bir göz atalım:
 
Kolesterol düzeylerinin düzenlenmesi
 
Balık yağı kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir ve iyi kolesterol seviyelerini artırabilir. Yani kolesterol dengesini sağlamada yardımcı olabilir.
 
Kan basıncının azalması
 
Omega-3 yağ asitleri kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Bu da kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.
 
İltihaplanmanın azaltılması
 
Balık yağındaki anti-inflamatuar özellikler, kalp damarlarında iltihaplanmayı azaltabilir.
 
 
Balık yağı takviyeleri kalp sağlığına destekleme potansiyeline sahip olabilir. Kişisel sağlık durumunuza göre balık yağı kullanımını doktorunuzla danışmanız önemlidir. Genel olarak dengeli bir diyet ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kalp sağlığını desteklemede en etkili yoldur.
 
(Berna Ata)
 
 
 
 
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #BALIK YAĞI #BALIK YAĞI FAYDALARI #KALP RAHATSIZLIKLARI

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER