İsmini tarihe yön veren Selçuklu Devletinden alan Konya'nın Selçuklu ilçesi nüfusu ve yüzölçümüyle birçok rekora imza atıyor. Hızla büyüyen ilçe bugün 690 bin 667'yi aşan nüfusu ile Türkiye'deki 50 şehirden ve dünyanın 77 ülkesinden daha büyük…
İstatistiklere göre Selçuklu, Türkiye'nin en kalabalık 15. ilçesi olarak kabul ediliyor. Lüksemburg, Karadağ, İzlanda, Andorra gibi 77 ülkeden daha büyük olan Selçuklu Türkiye ekonomisine ve turizme büyük katkılar sağlıyor.
Son yıllarda şehirleşme adına büyük mesafeler kat eden Selçuklu ilçesi şehir nüfusunun yükünü çekiyor. Konya'nın en büyük üniversitesi olan Selçuk üniversitesine de ev sahipliği yapan ilçenin nüfusunun önemli bir bölümünü öğrenciler oluşturuyor.
Selçuklu ekonomisi:
Selçuklu ilçesi Türkiye'nin önemli bir sanayi merkezlerinden biri haline geldi. İlçede Konya Organize Sanayi Bölgesi, Selçuklu Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Serbest Bölgesi gibi sanayi siteleri var. İlçedeki sanayi kuruluşlarının üretim, ihracat ve istihdam oranları da çok büyük. Yeni yerleşim alanlarının kurulması ve Yine Büyükşehir Yasası ile sınırlarını artıran Selçuklu, gelecekte çok daha yoğun bir nüfusa sahip olacak.
Selçuklu'da gezilecek yerler:
Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük uçuş alanına sahip kelebek bahçesi Selçuklu'da… Konya Tropikal Kelebek bahçesi; 195 çeşit tropik bitki ve 60 türden binlerce kelebeğe ev sahipliği yapıyor. Mevlana Müzesinden sonra Konya'nın en çok ziyaretçi çeken noktası olan bahçe her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor.
Konya Selçuklu Tropikal Kelebek Bahçesi; pazartesi günleri hariç diğer günler 9.30 ila 17.30 arası ziyarete açık…
Ayrıca Selçuklu çiçek bahçesi, Sille Baraj Parkı, Selçuklu Seyir Tepesi, Kanyon Park, Kalehan Ecdat Parkı, Tarihi Sille Mahallesi, Japon Parkı ve Türk Yıldızları Parkı ilçede en çok ziyaret edilen yerler olarak öne çıkıyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı özellikle gençlere yönelik yatırımlarıyla ön plana çıkıyor. İlçede gençlerin sosyal ve eğitim hayatlarına dokunacak çok sayıda tesis var. Özellikle üniversite öğrencileri için bir çekim alanı oluşturan Selçuklu Türkiye'nin en çok kütüphane ve kitaba sahip ilçesi oldu. İlçedeki kütüphaneler binlerce okura hizmet veriyor.
Selçuklu'nun en büyük mahallesi: Bosna Hersek Mahallesi
Nüfusunun büyük bölümü öğrencilerden oluşan Bosna Hersek Mahallesi ardı ardına yapılan büyük yatırımlarla daha da modernleşti. Mahallede çok sayıda öğrenci yurdu, spor tesisi, gençlik merkezi, kafe gibi sosyal donatılar var.