Konya’ya çok yakın! Türkiye’nin en büyük 3. Mağarası: Maraspoli

 Konya’ya çok yakın! Türkiye’nin en büyük 3. Mağarası: Maraspoli
Konya’ya yaklaşık 190 kilometre uzaklıktaki Maraspoli Mağarası’na girmek yasak mı? Konya’dan mağaraya giden teknik ekip inceleme yaptı.

Konya'nın komşu ili Karaman doğal ve tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor.

Ermenek ilçesindeki Türkiye'nin en büyük 3. Mağarası olan Maraspoli Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Dünyanın en büyük yeraltı sularından biri burada

Şelaleyi andıran biçimde içinden su çıkan bu gizemli mağara hem içme suyu temininde hem de elektrik üretiminde kullanılıyor.

Şimdi hedef mağarayı turizme kazandırmak.

Vatandaşların girişine kapalı olan Maraspoli mağarasının gezilebilir hale getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi.

Konya'dan ekip gönderildi

Konya'dan bölgeye gönderilen teknik ekip hem mağarada hem de Firan Kalesi'nde inceleme yaptı.

Bölgeden alınan bilgi ve görüntülerle hazırlanacak rapor Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulacak.

Acı bir olay yaşanmıştı!

Geçtiğimiz yıl 73 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Uğur, bir arkadaşıyla birlikte girilmesi yasak olan Maraspoli Mağarası'na girmiş, mağarada fenalaşan Uğur yaşamını yitirmişti.

 

  • #Karaman #Konya #Maraspoli Mağarası #Konya haber #Karaman haber #Karaman mağara #Ermenek #Mağara

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • A
    Ayrancılı
    352 gün önce

    Girmek yasaksa niye gitsin millet. Açın da gezelim suyunu içelim

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • Y
    Yunus
    351 gün önce

    Konya'da da güzel mağaralar var. Bazıları ayı ini gibi. Tınaztepe Mağarası 10 numero

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • M
    Mehmet
    350 gün önce

    Çok pahalı

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”