Karaman’ın en gözde ilçesi! Eskiden bir beyliğin başkentiydi

- Güncelleme Tarihi:

 Karaman’ın en gözde ilçesi! Eskiden bir beyliğin başkentiydi
Karaman’da, Toros Dağları eteklerine kurulu olan ilçe, doğal güzellikleriyle görsel şölen sunarken doğa turizmi açısından da keşfedilmeyi bekliyor.

Tarihi 4 bin 500-5 bin yıl öncesine uzanan Hitit, Aka, Babil, Pers, Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerinin izlerini taşıyan Karaman'ın Ermenek ilçesi, birçok antik kent ve tarihi kalıntıyı bünyesinde barındırıyor.

Doğal güzelliği görsel şölen oluşturuyor

Tarihi dokusunun yanı sıra bozulmamış doğal güzellikleri ile de dikkatleri üzerine çeken Ermenek, çam, ardıç ve sedir ormanları ve yaylaları görsel şölen oluşturuyor. Bu doğal güzelliklerin yanı sıra Ermenek Çayı üzerine kurulan Ermenek Barajı'nın oluşturduğu göl, turkuaz ile yeşili buluşturan eşsiz manzarasıyla görenlerin ilgisini çekiyor.

Ermenek eskiden başkentti

Binlerce yıllık tarihe sahip olan Ermenek, Karamanoğulları'na başkentlik etti. Mersin'in Silifke ve Mut ilçeleri Karamanoğulları döneminde Ermenek'e bağlıydı. Nüfusunu Avşar Türkmenlerinin oluşturduğu önemli bir yerleşim iken, Karamanoğulları'nın yıkılması ve ardından gelen Osmanlı dönemiyle birlikte, Adana Eyaleti'ne bağlı İçel Sancağı'nın "Paşa Hassı" olarak yönetildi.

İl il dolaşan Ermenek!

1845 Yılında Konya Eyaleti'ne bağlı sancak merkezi olan Ermenek, 1910 yılında ilçe yapıldı, önce Konya'ya sonra Mersin'e bağlandı. Cumhuriyetin ilanı ile beraber yeniden Konya'ya bağlanan Ermenek, 1989'da Karaman'ın il olmasıyla Karaman'a bağlandı.

dünyanın önemli mağaralarından biri Ermenek'te

Kimi zamanlarda ‘yükseklerde yaşayan yiğit insanların ülkesi' olarak da anılan Ermenek, dünyanın önemli mağaralarından biri olan Maraspoli'yi de içinde bulunduruyor ve denizden oldukça yüksekte Göksu nehri kıyısında yerleşimini sürdürüyorlar.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Karaman #Mersin #Konya #Ermenek #Karaman haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • GB
    Gezgin baba
    273 gün önce

    Torosların incisi Ermenek. Görmek gezmek gerek.

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (3)
  • A
    Alaaddin
    272 gün önce

    Hiç görülecek yönü yok doğa güzel fakat heyelan bölgesi yukarıdan heran taşlar yuvarlananilir. Mu yolu yönüne şehir kaysa daha iyi olur İnsanları eski insanlar gibi cömert değil menfaatci genellikle öyle olmuş Ha birde ermenekteki sanayiye Allah kimseyi düşürmesin Hem kimsenin iş yapasi yok hemde hakkından fazla para alıyorlar Mersin'de Alanya'da Konya'da 3 yapılan iş Ermenek te 5 lira

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (7)
  • HD
    Hıdır diker
    272 gün önce

    evet kardeşim sen de nasıl olduklarını anlamışsın gerçi Güney'in geneli öyleler başkalarını enayi salak yerine koyuyorlar.

    • Begen (5)
    • Begenme (6)
  • HD
    Hıdır diker
    272 gün önce

    Ermenek güzel yer ama bana göre tehlikeli yer bir deprem olsa şehir yok olur ama kasabaları güzel. yerler ben güneyyurt kasabasından 2 dönüm yer aldım güzel yer

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”