İstanbul’daki bu ilçenin kaderi bir kanun ile değişti!

- Güncelleme Tarihi:

 İstanbul’daki bu ilçenin kaderi bir kanun ile değişti!
Tarihiyle ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan İstanbul’da, ilçelerin tarihi de dikkat çekiyor.

Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biri olan İstanbul, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34'üncü sırada yer alıyor. Türkiye'de en çok nüfusa sahip olan İstanbul, eski çağlardan itibaren birçok devlete ev sahipliği yaptı. 

İstanbul'un toplam 39 ilçe var

Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul'un ilçeleri de büyük öneme sahip.  25'i Avrupa Yakası'nda, 14'ü ise Anadolu Yakası'nda olmak üzere İstanbul'un toplam 39 ilçe var.

2008 yılında kaderi değişti

İstanbul'un Avrupa Yakasında bulunan Arnavutköy, eskiden köy statüsündeyken 2008 yılında çıkan ve 2009 yılında yürürlüğe giren kanun ile ilçenin kaderi değişti. İstanbul için vazgeçilmez ilçelerden biri olan Arnavutköy'de birçok ulustan insanlar yaşıyor.

Farklı farklı ilçelere bağlandı

Kurulduğu tarih hakkında yazılı bilgi bulundurmayan Arnavutköy, 1963'e kadar Çatalca'nın Boyalık Bucağı'na bağlı bir köyken o yıl Eyüpsultan'dan ayrılıp ilçe olan Gaziosmanpaşa'ya bağlandı. Bir tane okul ve bir tane bakkalı olan yolcuların konakladığı han ve kahvehanesi olan ilçede ulaşım eskiden oldukça zordu.

Göç furyasından nasibini aldı

Tarihi dokusu ve doğal zenginliği ile tartışılmaz güzellikte olan Arnavutköy, yıllar itibarıyla ülke genelinde köylerden şehirlere doğru yaşanan göç furyasından nasibini aldı ve giderek büyük bir merkez haline geldi.

1 Ocak 2009'da yürürlüğe giren kanun ile ilçe oldu

22 Mart 2008 tarihli Resmi Gazetede yer alan ve 1 Ocak 2009'da yürürlüğe giren kanun ile Arnavutköy'ün kaderi değişti. Çatalca'ya bağlı Durusu ve Hadımköy beldeleriyle Gaziosmanpaşa'dan Boğazköy, Haraççı, Bolluca ve Taşoluk beldelerini de alarak ilçe olan Arnavutköy, bugünkü sınırlarına 12 Kasım 2012'de kabul edilen 6360 sayılı kanunla Bahşayiş ve Nakkaş mahallelerini Çatalca'ya vererek ulaştı.

(Mustafa İlker Şen)

  • #İstanbul #İstanbul haberi #İstanbul haberleri #İstanbul haber #İstanbul ilçeleri #İlçe haberi #İstanbul ilçe haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”