Konya’ya 5 kilometre uzaklıkta! Tehlikenin boyutu böyle görüntülendi

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’ya 5 kilometre uzaklıkta! Tehlikenin boyutu böyle görüntülendi
Konya’nın Kulu ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Düden Gölü’nün su seviyesi düştü. Düden Gölü’nün kuraklık sebebiyle oluşan dokusu, drone ile görüntülendi.

Konya'nın Kulu ilçesine 5 kilometre mesafede yer alan Düden Gölü, İç Anadolu Bölgesi'nin önemli doğal güzelliklerinden biridir.

Bu göl yeraltı sularının yüzeye çıktığı bir obruk gölüdür ve çevresindeki volkanik dağlar ve düzlüklerle dikkat çeker.

Düden Gölü, bir zamanlar geniş bir alanı kaplarken çeşitli nedenlerle zamanla küçülmüş ve şu an mevsimsel olarak su seviyesinde değişiklikler görülmektedir.

Bu durum gölün ekosistemini ve çevresindeki bitki örtüsünü de etkilemektedir.

Göl yerel halk içinde hayati öneme sahip

Göl, aynı zamanda bölgedeki tarım faaliyetleri için önemli bir su kaynağıdır.

Kulu ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan bu göl Türkiye'nin en kurak yerlerinden biri olarak bilindiği için Düden Gölü ve çevresindeki su kaynakları yerel halk için hayati öneme sahiptir.

Doğal güzellikleri ve jeolojik yapısıyla dikkat çeken Düden Gölü, aynı zamanda kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları için de cazip bir mekandır.

Göl çevresinde birçok kuş türüne rastlanabilir ve bu da bölgeyi biyolojik çeşitlilik açısından zengin kılmaktadır.

Düden Gölü'nün su seviyesi düştü

Son yıllarda gölün korunması ve sürdürülebilirliği konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

Ancak iklim değişikliği ve su kaynaklarının aşırı kullanımı gibi faktörler gölün geleceğini tehdit etmeye devam etmektedir.

Kaynak: AA

  • #Düden Gölü #Flamingo

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER