Konya’daki saklı kuş cenneti! Allı Turnaları ağırlıyor

 Konya’daki saklı kuş cenneti! Allı Turnaları ağırlıyor

Türkiye'nin doğa harikaları arasında yer alan Akgöl, doğal güzellikleri ve huzur dolu atmosferi ile keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. 

Konya'nın Ereğli ilçesinde yer alan Akgöl, doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için adeta bir vaha… Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalmak isteyenler Akgöl'de buluşuyor.  

Konya'nın doğa harikası!

Akgöl, Toros Dağları'nın eteklerinde, geniş bir alana yayılan doğal bir göldür. Tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Akgöl, ismini de berraklığından alıyor. 

Allı turnalar ve görsel şölen! 

Akgöl'ün en çarpıcı özelliklerinden biri de zengin biyolojik çeşitliliğidir. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan göl, kuş gözlemcilerinin ve fotoğrafçılar için önemli bir durak haline geldi. Özellikle bahar aylarında, göçmen kuşların dinlenme ve beslenme alanı olan Akgöl mavi rengi, yeşil çehresiyle ziyaretçilerini mest ediyor.  

Akgöl'de canınız hiç sıkılmayacak

Ereğli ilçesindeki bu doğal güzellik, binlerce flamingoya ve ak pelikana ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşların üreme alını olduğu için koruma altına alınan Akgöl'ün rengi yılın bazı dönemlerinde yeşile dönüşüyor. Akgöl'de; kamp, piknik, balıkçılık, fotoğraf, doğa yürüyüşü, kuş gözlemi gibi saysız aktivite yapılabiliyor.  Arkadaş grupları ve aileler için de ideal bir rota olan Akgöl, göz kamaştırmaya devam ediyor. 

Akgöl'e ulaşım ve konaklama

Türkiye'nin yeni tatil gözdesi bungalovların da dahil olduğu Akgöl'e ulaşım oldukça kolay. Konya'nın Ereğli ilçesinden kısa bir yolculukla bu saklı cennete ulaşmak mümkün. Bölgede çeşitli konaklama seçenekleri bulunmakta olup, Doğa ile iç içe bir deneyim yaşamak isteyenler için Türkiye tatil gözdesi bungalov evler ve kamp alanları mevcut. Ayrıca, Ereğli'de yer alan oteller ve pansiyonlar da konforlu konaklama imkânını doğa tutkunu ziyaretçilerine sunuyor. 

(Ayten ÖZER)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #KONYA #konya ereğli #ereğli akgöl #konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • T
    TT
    59 gün önce

    En yakın zamanda Akgöl'e arkadaşlarla program yapılmalıı. Haberde emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • HO
    HALİL ÖZİNCE
    57 gün önce

    AKGÖL sazlıklarına Karaman tarafından bir su getirilecekti ne oldu kum tüccarı termal tesis termal tesis diye diye AKÜYÜK kükürtlü su çıkan mevkiden sıcak su çıkacak termal otel yapacağım diye diye milletin belediyenin milyonlarını çarçur etti ELHAMDÜLİLLAH gitti yeni belediye başkanı bu işe el atarmış atmaz mı hiç konu edilmiyor

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER