Konya’da yaralı halde bulundu! Hayvanat bahçesinin yeni üyesi oldu

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da yaralı halde bulundu! Hayvanat bahçesinin yeni üyesi oldu
Konya’nın Kulu ilçesinde, arazide yaralı bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı. Yaralı halde buldu!

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Bahadırlı Mahallesi'nde yaşayan Murat Dinç isimli genç arazide olduğu sırada hareketsiz duran yaralı kızıl şahini görünce yanına yaklaştı.

Şahin'in uçamadığını fark eden Dinç, yaralı kuşu eve getirerek güvenli bir yere koydu. Daha sonra yetkililere ulaşan genç, yardım istedi.

Tedavisi yapıldı! 

Yaralı kızıl şahin Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından teslim alındı. Vetiren hekimler tarafından ilk müdahalesi yapılan yırtıcı kuşun tedavi için Konya'ya getirildi. 

Yeniden doğaya salınacak! 

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine teslim edilen kızıl şahin tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Diğer büyük yırtıcı kuşlar gibi; fare, kurbağa, kertenkele, köstebek, yılan gibi hayvanları avlayarak yaşamını sürdüren kızıl şahin zararlı popülasyonunun dengede kalması için çok önemli bir görev üstleniyor.

(Selman Kaya)

  • #KONYA #KULU #yaralı kızıl şahin

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER