Konya’da hasadı devam ediyor! Tanesi 5 TL’den satılıyor

 Konya’da hasadı devam ediyor! Tanesi 5 TL’den satılıyor
Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası, bu yıl da çeşitli mahsülleriyle dikkat çekiyor.

Konya Ovası, bu yıl şeker mısırı ile dikkat çekiyor. Meram ilçesinde, şeker mısırı hasadı yoğun bir şekilde sürüyor. Günlük yevmiye ile çalışan işçiler, mısırları tek tek elleri ile hasat yapıyorlar. Şu anda bir şeker mısırı tanesi ise 5 TL'den satılıyor.

Üretimi arttı

Son yıllarda şeker mısırına olan ilgi artarken, bu durum üretimi de artırdı. Haşlanmış ve dondurulmuş gıda olarak tüketilen şeker mısırının popülaritesi, üreticilere ek kazanç sağlarken tüketicilere de taze ürün sunuyor. Konya'nın bu verimli bölgesindeki hasat, hem yerel ekonomiye katkıda bulunuyor hem de ülke genelinde mısır talebini karşılıyor.

Uzman isimler sahada

Meram ilçesinde şeker mısır hasadı devam eden arazilerde Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlhan Kartal ile birlikte incelemelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, "son yıllarda ülke genelinde gerek haşlamalık gerekse dondurulmuş gıda olarak şeker mısıra ilginin artması üretimin artmasına da neden oldu'' ifadeleri kullandı.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • H
    Halil
    20 gün önce

    Şeker mısırı genleriyle oynanmış mısır kanseri tetikliyor

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • M
    Muammer
    20 gün önce

    Pazarda alti tanesi 100 Teeele. Tanesi bes liraya nerdeymis öyle?

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K
    köylü
    19 gün önce

    Altınovada tarlalalrda bol mısır ekili sılaj hayvan yemi yapılmaktadır.mısır Altınovada bedavadır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER