Konya’da büyüleyici kutlama! Tarih yeniden canlanıyor

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da büyüleyici kutlama! Tarih yeniden canlanıyor
Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl dönümü Bitlis-Ahlat’ta bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

 Etkinliklere katılan Konya Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Yörük çadırında ziyaretçilerini mehteran gösterisiyle karşıladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın hem Ahlat'ta hem de Malazgirt'teki etkinliklerde sunduğu gösteriler büyük beğeni aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde açtığı stant vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Van Gölü'nün kıyısındaki Çarho mevkisinde, "Sultan Alparslan Otağı”nın da kurulduğu Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi'nde büyük coşkuyla başlayan Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl dönümü kutlamaları; halk oyunları, mehter takımı gösterileri, güreş müsabakaları ve okçuluk gibi etkinliklerle sürdü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen kutlamalarda yerini alan Konya Büyükşehir Belediyesi, Ahlat'ta kendisine tahsis edilen Yörük çadırında misafirlerini ağırladı.

Ziyaretçilerini mehteran gösterisiyle karşılayan Konya Büyükşehir Belediyesi, çadırı ziyaret edenlere Selçuklu dönemine ait tarihi kostümlerle Malazgirt Zaferi'ni anlatan kısa gösteriler yaparak tarihi yeniden yaşatıyor.

Konya Büyükşehir Mehter Takımı Ahlat ve Malazgirt'te ilgi gördü 

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın hem Ahlat'ta hem de Muş'un Malazgirt ilçesindeki etkinliklerde sunduğu gösteriler vatandaşlardan büyük beğeni aldı.

Ahlat ve Malazgirt'te gerçekleştirilen programlar kapsamında; geleneksel sporlar, kültürel etkinlikler, geleneksel uygulamalar, dini merasimler, çocuk etkinlikleri gerçekleştirilirken; kutlamalar son gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt'te katılacağı programla sona erecek.

(Sibel Elmas)

  • #Konya #Konya Büyükşehir Belediyesi #Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl dönümü

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER