Konya’da 2024 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarında rekor artış

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 2024 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarında rekor artış
Kurban bayramına sayılı bir zaman kala vatandaşlar kurbanlık hazırlığına koyuldular. Konya’da küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise yavaş yavaş belli olmaya başladı.

16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı olması dolayısıyla vatandaşlar hazırlıklara başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ahırların yolunu tutuyor. Geçtiğimiz yıla göre fiyatında artış yaşanan küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar, Konya'da pazarlara çıkmasa da ahırlarda görücüye çıkmaya başladı.

Geçen yıla göre fiyatlar arttı

Bölgeden bölgeye farklılık gösteren kurbanlık fiyatları, hayvanın durumuna ve cinsine göre de değişiklik gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde Konya'da küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaş kurbanlıklar ise 70 bin TL'den başlıyordu.

Konya'da kurbanlık fiyatları belli oldu

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Konya'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları yavaş yavaş oturmaya başladı. Küçükbaş hayvanların 8 bin TL, büyükbaşların ise 80 bin TL'den başlayacağı belirtildi. Bu yıl Kurban Bayramı'nda ortalama büyükbaş bir kurbanlığın fiyatının 80 bin lira ile 180 bin lira arasında olacağı öngörülüyor.

Karkas et kesim fiyatlarında düşüş yaşanıyor

Kırmızı et fiyatlarına direk etki eden dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarında ki yaşanan düşüş kurbanlık fiyatlarına da etki etmesi bekleniliyor. Son iki haftada fiyatı düşen kuzu ve dana karkas et kesim fiyatı, Kurban Bayramı'na kadar düşüş yaşadığı takdirde fiyatları etkileyecek. Bu hafta kuzu karkas et kesim fiyatı 400,34 olurken, dana karkas et kesim fiyatı ise 352,86 lira ile haftayı kapattı.

2024 yılı kurban kesim ücretleri açıklandı

Kurban Bayramı'na sayılı gün kala Konya Kasaplar Odası, 2024 yılı kurban kesim ücretlerini açıkladı.

İşte Kurban kesiminde Konya esnafının uygulayacağı fiyat listesi;

Büyükbaş Kesim: 4.500 TL

Dana Kemiksiz: 4.500 TL

Hisse Dağıtım:1.600 TL

Sucuk Dolum KG: 100 TL

Kuzu Kesim: 900 TL

Kuzu İşleme KG:60 TL

Kuşbaşı KG: 35 TL

Kıyma Çekim KG: 10 TL

Kemik Kırma KG:25 TL

Vekaletle kurban kesim bedeli kaç TL oldu?

Bu yıl için vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya kurbanlık fiyatları #Konya kurbanlık #Kurbanlık fiyatları

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER