Binlerce kişi Konya’ya akın etti! Tasını tarağını toplayan geliyor

- Güncelleme Tarihi:

 Binlerce kişi Konya’ya akın etti! Tasını tarağını toplayan geliyor
2023 yılı Uluslararası Göç İstatistikleri verileri açıklandı. Buna göre yurt dışından Konya’ya kaç kişi göç etti? Tasını tarağını toplayıp Konya’ya yerleşen göçmenlerden kaçı kadın kaçı erkek? İşte rakamlar..

Yurt dışından Türkiye'ye 316 bin 456 kişi göç etti

Yurt dışından Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre %35,9 azalarak 316 bin 456 kişi oldu. Göç eden nüfusun %54,2'sini erkekler, %45,8'ini ise kadınlar oluşturdu. Yurt dışından gelen nüfusun 101 bin 677'sini Türk vatandaşları, 214 bin 779'unu ise yabancı uyruklular oluşturdu. Peki Konya yurt dışından ne kadar göç aldı? İşte TÜİK Uluslararası Göç İstatistikleri rakamları

Konya'ya göç eden kişi kaç kişi? 

2023 yılı TÜİK Uluslararası Göç İstatistikleri verileri açıklandı. Ülkemize yurt dışından 316 bin 456 kişi göç etti. Bunlardan 5 bin 426 kişi Konya'ya, bin 113 kişi ise Karaman'a göç etti. 
Konya'ya gelen 5 bin 426 kişiden 2897'si erkek 2529'u ise kadınlardan oluşuyor. 

Yurt dışından en fazla göç alan ve yurt dışına en fazla göç veren il İstanbul oldu

Türkiye'ye 2023 yılında göç edenlerin illere göre dağılımı incelendiğinde, %29,2 ile en fazla göç alan ilin İstanbul olduğu görüldü. İstanbul'u %9,5 ile Antalya, %6,5 ile Ankara, %4,9 ile Mersin ve %4,4 ile Bursa takip etti.

Türkiye'de en fazla göç alan il neresi? 

Türkiye'den göç eden nüfusun illere göre dağılımına bakıldığında ise %36,4 ile İstanbul'un en fazla göç veren il olduğu görüldü. İstanbul'u %10 ile Antalya, %7,1 ile Ankara, %3,5 ile İzmir ve %2,6 ile Bursa izledi. 

Türkiye en çok hangi ülkeden göç aldı?

Türkiye'ye 2022 yılında gelen yabancı uyruklu nüfus içinde ilk sırayı yüzde 25 ile Rusya aldı. Rusya'yı Ukrayna, İran, Afganistan ve Irak izledi.


Türkiye'den göç eden, yabancı uyruklu nüfus içinde ise ilk sırayı yüzde 20 ile Irak vatandaşları aldı. Irak'ı, İran, Özbekistan, Afganistan ve Türkmenistan takip etti.

(Sibel Elmas)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MS
    Memleket sevdalisi
    50 gün önce

    Malesef konya da konyalidan çok Suriyeli mevcut yollar sokaklar parklar konyalilar rahatsız aslında

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER