Yüzlerce obruk var! Konya’da oluşan dev çukurlar araştırılıyor

- Güncelleme Tarihi:

  Yüzlerce obruk var! Konya’da oluşan dev çukurlar araştırılıyor
Konya ve çevresinde son yıllarda sayısı artan obruk oluşumları korkutuyor. Özellikle Karapınar ilçesinde ortaya çıkan devası çukurlar yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Su kullanımı, toprak yapısı gibi doğal ve insan kaynaklı sebeplerden oluşan obruklar Konya'da gerçekleştirilecek toplantıda masaya yatırılacak.

Konya'da 37 metre çapında, 12 metre derinliğinde obruk oluştu

Obruk tehdidine çözüm aranıyor!

Toplantı için AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar Konya'ya gelecek. Toplantının ev sahipliğini Konya Valisi Vahdettin Özkan yapacak. 

Konya Ovası'nda sadece bu yıl 16 obruk oluştu

Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi Sonuç Tanıtım Toplantısı saat 09.30'da Konya'daki bir otelde yapılacak. Saha araştırmalarından elde edilen sonuç taraflarla paylaşılarak obruk oluşumlarına karşı çözüm önerileri aranacak. 

Bir yılda 9 obruk oluştu

1 günde 3 obruk

Geçtiğimiz hafta Karapınar ilçesi sınırlarında aynı gün içinde 3 yeni obruk oluştu. 

Konya Ovası'nda bu yıl 16 obruk oluştu | TRT Haber Foto Galeri

İkisi pancar tarlasında oluşan obrukların en büyüğü ise boş bırakılan tarlada görüldü. 50 Metre çapındaki obruk tarla sahibinin evine sadece 100 metre uzaklıkta… Bölgede tedirginlik her geçen gün artıyor. Tarım alanlarını ve yolları yutan dev çukurların evlerin olduğu bölgelere ulaşmasından endişe ediliyor.

  • #Konya #Obruk #Konya obruk #Karapınar obruk #Konya haberleri #Konya haberi #Konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • B
    Bekir.
    355 gün önce

    Toplan dağıl sonuç yok. Karapınar komple göçecek bu gidişle

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER