DOLAR
38,20
EURO
43,40
STERLİN
50,90
GRAM
4.132,83
ÇEYREK
6.794,79
YARIM ALTIN
13.580,57
CUMHURİYET ALTINI
27.034,94

“Twitter’daki hesapların yüzde 26’sının bot olduğu tespit edildi’’

 “Twitter’daki hesapların yüzde 26’sının bot olduğu tespit edildi’’
İçişleri Bakanlığı X’te (Twitter) 27 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında yapılan paylaşımları inceledi. Hesapların yüzde 26’sının bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu tespit edildi.

Sosyal medya platformu X'te 27 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında 32 milyon 516 bin 432 hesaptan 275 milyon 762 bin 77 paylaşım yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımlarla ilgili yapılan incelemelerin sonuçlarını paylaştı. 

İnceleme sonuçlarına göre hesapların yüzde 26'sı bot. Bilgisayarlar tarafından yapılan paylaşımların yüzde 43'ü de negatif ve spekülatif içerikler barındırıyor.

"Algı çabalarının farkındayız"

Bakan Yerlikaya siber suçlarla ilgili mücadelenin devam edeceğine işaret etti: 

"Sosyal medya üzerinden yapılmaya çalışılan algı çabalarının farkındayız. Allah'ın izniyle Bot hesaplar üzerinden hesap yapanların, çabalarını boşa çıkaracağız. Siber suçlar ve dezenformasyonla mücadelemiz kesintisiz devam edecek."

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER