Konya’da ve İstanbul’da hem de Balıkesir’de bulunan yer!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da ve İstanbul’da hem de Balıkesir’de bulunan yer!
Konya’da, İstanbul’da ve Balıkesir’de aynı isimlere sahip olan bu 3 yer dikkat çekiyor. Birisi Konya için önemli bir tarihi yer olurken diğerleri ise İstanbul ve Balıkesir için büyük bir tarihi ve turistik öneme sahipler.

Konya'da, İstanbul'da ve Balıkesir'de bulunan bu iki köyün isimleri aynı olsa da tarihleri çok farklı ama üçü de oldukları şehre tarih açısından ışık tutuyor. Konya ve İstanbul için vazgeçilmez yerlerden olan bu üç yer Turizm açısından da büyük öneme sahip.

3 yerin isminin aynı olması dikkat çekiyor

Konya, İstanbul ve Balıkesir'de bulunan bu üç yerin isimlerinin aynı olması dikkat çekiyor. Konya'da bulunan bu yer fazla bilinmese de Çatalhöyük'e giderken içinden geçiliyor. İstanbul'da ve Balıkesir'de bulunan iki yer ise çoğu vatandaş tarafından biliniliyor.

Hangi ilçelere bağlılar?

Konya'da ve İstanbul'da hem de Balıkesir'de bulunan bu yerlerin üçünün adı da Küçükköy olarak geçiyor. Konya'da tarihi bir yer olan Küçükköy Konya'nın Çumra ilçesine bağlı. İstanbul'da bulunan tarihi ve turistlik yer olan Küçükköy ise Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı. Balıkesir'de bulunan Küçükköy, Ayvalık ilçesine bağlı bir turistik yer.

Küçükköy'ün İllere göre nüfusları

Konya'da bulunan Küçükköy'ün toplam nüfusu 812 kişiyken İstanbul'da bulunan Küçükköy'ün nüfusu ise 250 binden fazla. Balıkesir'de bulunan Küçükköy'ün toplam nüfusu ise 11 bin 405'dir.

İkisi belde oldu biri en fazla mahalle olabildi

 İstanbul'da bulunan Küçükköy'de,  29 Mart 1962'de belde belediyesi kuruldu ve 1981 yılında Sıkıyönetim Komutanlığı kararıyla Küçükköy Belediyesi feshedilerek İstanbul Belediyesi şube müdürlüğü bulunan Gaziosmanpaşa Belediye şubesine bağlandı. Konya'da bulunan Küçükköy ise idari bölüm olarak daha önceleri köy iken, 2012 yılındaki yasa değişikliğinden sonra Konya'nın bir mahallesi oldu. Balıkesir'deki Küçükköy, Ayvalık ilçesine bağlı bir köyken 1970 yılında belde yapıldı. Aynı zamanda halk arasında Sarımsaklı olarak bilinen Küçükköy,  2013 yılında çıkan Büyükşehir Belediyesi yasası ile aynı adla tek mahalleye dönüştü ve Ayvalık Belediyesi'nin mahallesi oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Konya #Balıkesir #İstanbul #Konya haber #Konya haberleri #Konya haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MT
    M tekin
    330 gün önce

    Haber olacak neyivar milletlr dalga gecmeyin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER