Konya’da tarlalar delik deşik oldu! Çiftçilerin başı belada

 Konya’da tarlalar delik deşik oldu! Çiftçilerin başı belada
Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarlalar delik deşik oldu. Çiftçilere uygulamalı eğitim verildi. Şehirdeki ekili alanlarda popülasyondan kaynaklı olarak tarlalarda artmaya başladı. Bu konuda çiftçilere eğitim verildi. İşte ayrıntılar..

Beyşehir ilçesinde çiftçilerin ekili arazilerinde tarla fareleri artış göstermeye başladı. Popülasyonu artış gösteren tarla fareleri konusunda çiftçiler bilinçlendirildi.

Tarla bitkileri profesöründen çiftçiye kurak dönem için tavsiyeler

Çiftçiler uyarıldı

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada ilçe müdürlüğü ekipleri yürütülen çiftçi eğitim faaliyetleri çerçevesinde üreticilere sebze, meyve ve hububat alanlarında tarla faresi beslenme deliklerinin tespit edilmesi söylendi. Aynı zamanda zehirli buğdayla mücadele konusunda da uygulamalı olarak eğitim verildiği belirtildi. 

Kontrol ve ilaçlı mücadele

Açıklamanın devamında, müdahale gerektiren ekili alanlarda kontrol ve ilaçlı mücadele hakkında üreticilerin bilgilendirildiği de kaydedildi.

Tarla Faresi İle Mücadelenin Püf Noktası: Toplu Mücadele

Açıklamanın devamında çiftçilere alınması gereken önlemlere ilişkin şu uyarılarda bulunuldu.

19 Mayıs ilçesinde yem bitkileri tarla günü etkinliği yapıldı - Son Dakika  Haberleri

4-5 adet zehirli buğday

Çiftçilerin tarla fareleriyle mücadelesi için önerilerde bulunuldu. Tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerinde 4 veya 5 adet zehirli buğday koyulmalı. Bu işlem yapılırken el değmeden yapılması önemlidir. 

Sonbahar yağışları 'beyaz altın'ı tarlada bıraktı

Dikkat!

Tarla farelerini tarladan uzaklaştırırken diğer canlıları zehirlememek için zehirli buğdayı deliğin iç kısmına doğru koyması gerekir.

Yılanlar, gelincik ve yırtıcı kuşlar çiftçilerin korkulu rüyası olan tarla faresinin azalmasında önemli rol oyuyor. Anız yangınlarında bu canlıların zarar görmesi, tarla farelerinin çoğalmasına olanak sağlıyor.

Anız yakanlara ceza yağdı

Depremde yakınlarını kaybeden çiftçiler acılarına rağmen tarla mesaisine  başladı

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #tarla #tarla faresi #konya #beyşehir #beyşehir haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • SO
    Sinan özdemir
    323 gün önce

    Maalesef ilçe tarım ve Ziraat odası sınıfta kaldı hiç bir icraat Yok.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER