İnternet üzerinden satış yaparken dolandırıldı

 İnternet üzerinden satış yaparken dolandırıldı
Sosyal medya satış platformlarına ilan verenleri müşteri gibi arayarak, sahte banka dekontu gönderip, sözde satın aldıkları malları gönderdikleri taksiciye teslim etmelerini sağlayan biri kadın iki dolandırıcı polis tarafından yakalandı.

Kağıthane'de internet üzerinden bilgisayarını satmaya çalışırken dolandırılan A.A. (27), 7 Eylül Cumartesi günü emniyete giderek şikayetçi oldu. Emniyette ifade veren A.A. "Bilgisayarımı satıyordum. Bir kadın beni aradı. Onunla fiyatta anlaştık. Bana bir banka dekontu gönderip paranın kısa sürede hesaba geçeceğini söyledi.

Bilgisayarı bana gönderdiği taksiciye teslim ettim. Ancak daha sonra dekontun sahte olduğunu ve dolandırıldığımı anladım" dedi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada kısa sürede şüphelilerin kimliklerini belirledi. Şüpheliler Bekir D. (30) ve Feyzanur G. (23) Maltepe'de gözaltına alındılar. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden Bekir D.'nin daha önceden 65 suç kaydı olduğu ve hakkında 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheli Feyzanur G.'nin de polis kayıtlarında 25 suç kaydı olduğu belirledi.

Yapılan soruşturmada şüphelilerin mağdurlara gönderdikleri taksileri internet uygulamaları üzerinden gönderdikleri, taksi şoförlerinin dolandırıcılıktan haberlerinin olmadığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER