DOLAR
38,24
EURO
43,49
STERLİN
50,96
GRAM
4.145,23
ÇEYREK
6.815,17
YARIM ALTIN
13.621,33
CUMHURİYET ALTINI
27.116,09

Etli ekmek nerenin? 2 il Konya’ya rakip oldu!

 Etli ekmek nerenin? 2 il Konya’ya rakip oldu!
Uzun zamandır devam eden etli ekmek tartışması başlarda Konya ve Sivas arasındaydı. Şimdilerde bu rekabete Mardin’de dahil oldu. Sizce etli ekmek nerenin? İşte ustalardan yanıtlar..

Türkiye'nin zengin mutfak kültüründe bazı zamanlar yemeklere göre sahiplenmeler oluyor. Şehirler çok daha iyi yaptığını düşünerek yemeklerin kendi şehirlerine ait olduğunu söylüyor. Uzun süredir Konya ve Sivas arasında etli ekmek nerenin tartışması devam ediyordu. Tatlı rekabete bu kez Mardin'de dahil oldu! "Etli ekmek Mardin'in'' diyorlar. 

Konya mutfağı denilince akla gelen lezzet: Etli ekmek

Sivas'ın bir markası!

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda etli ekmeğin Mardin'de çok güzel yapıldığı ve Mardin'e ait olduğu söylendi. Gündem olan videolara bir diğer rakip Sivas'tan cevap geldi. Sivaslı etli ekmek ustaları etli ekmek için "Sivas'ın bir markasıdır'' dediler.

Etli ekmek nasıl yapılır? Konya etli ekmek tarifi

Sivaslı ustalar Sivas etli ekmeğinde çok fazla malzeme olmadığını, düvelerin yağlık kaburgasından hazırlanan etlerden oluştuğunu söyledi. Bunun ise Selçuklu'dan bu tarafa gelen kültürlerinin bir devamı olduğunu eklediler.

Etli Ekmek Nereden Gelmiş, Tarihçesi Nedir? | TÜRKİYE LEZZET

Etli ekmek Sivas'ta yenir diyorlar!

İl dışından Sivas'a gelen vatandaşlar etli ekmeğin Sivas'a özgü olduğunu ifade ederek, "İşim icabı Türkiye'yi geziyorum. Etli ekmek Sivas'ta yenir. Konya ve Mardin'de tutturamazlar. Ben İzmir'de oturuyorum ama etli ekmek Sivas'ta yenilir. Buranın lezzetini ne Konya ne de Mardin tutturamıyor.” ifadelerine yer verdi.

Sivas etli ekmeği iftar sofralarını süslüyor

Sizce etli ekmek nerenin? Konya mı, Mardin mi yoksa Sivas mı? Cevabınızı yorumlara yazın..

Konya'nın meşhur etli ekmeği nasıl yapılır?

Etli ekmek, Konya yöresine ait olan ince ve kenarsız içli pide türüdür. Konya etli ekmeği 2017 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. İşte ince hamuruyla sofraları renklendirecek etli ekmek tarifi…

Konya'nın 62 yıllık etli ekmek ustası

Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran etli ekmek, 1900'lü yıllardan beri sofralarda yerini alıyor. İlk zamanlar sadece kebapçılarda hazırlanan etli ekmek, zaman içerisinde yaygınlaşmıştır. İşte incecik hamuruyla etli ekmek tarifi…

ETLİ EKMEK NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Hamuru için

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı instant maya

1.5 su bardağı ılık su

İçi için

400 gr yağlı dana kıyma

1 adet soğan

1 adet domates

2 adet sivri biber

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Açmak için

1 su bardağı un

Nasıl yapılır?

Hamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını açarak havuz yapın ve maya, su, şeker ve tuz ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın. Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız biberi ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın.  Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 

Püf noktası: Etli ekmek yaparken en önemli püf noktası yağlı kıyma kullanmak. Yağlı kıyma kullanmazsanız, etli ekmek fırında yanar.

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • K
    konyalı
    1 yıl önce

    Sivas zaten her şeye benim diyorr

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (1)
  • GA
    Gül aksu
    1 yıl önce

    Konya tarafından tescili yapılmış, coğrafi işareti alınmış, neyi tartıştırıyorsunuz.elbette konya nın.

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (2)
  • FA
    Fevzi Arslan
    1 yıl önce

    Konya'da yedim Sivas'ta,da etli ekmek yedim Sivas'ta yapılan çok güzel aynı Sivas köfte gibi mis gibi

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (10)
  • O
    Özkonyalı
    1 yıl önce

    Doğru yaaaa bir zamanlar böyle bir yiyecek vardı konyada hatırladım gibi

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (2)
  • 4
    42-KONYA
    1 yıl önce

    3 yıl önce 15,liraydı,şimdi 100,lira benim için önemli olan etliekmeğin tescili degil fiatı, Konya,Sivas,Mardin,farketmez,hepsi benim vatanım.önemli olan vatandaşın uygun fiata yemesi.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (3)
  • HG
    Has Gonyalı
    1 yıl önce

    Elbette Konya'nın kardeşim Sivas'a Mardin'e noluyomus her bir etkinlikte etli ekmek gına geldi artık bı zahmet bizim tartışmaya lüzumu bile yok.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
  • OB
    Ömer bağcı
    1 yıl önce

    Konya etliekmeği böyle olmaz ne alakahiç mi etliekmek yazılışını görmediniz evdeki fırında yapılan etliekmek olmaz saçmalamayın

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • OB
    Ömer bağcı
    1 yıl önce

    Etliekmek kopyanın konyada gören her yerde yapılabilir ama mucidi konyakimsede konyakadqr lezzeti tutturamaz

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • S
    Sızmalı
    1 yıl önce

    Turkiye yüz yılında etliekmegi unuttuk. Yiyenleri gördükce iç çekip yutkunduk.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • H
    Hakan
    1 yıl önce

    Etliekmek konyanindir diğer iller konyadan örnek çalarak sözde adını etle ekmeği yani hamuru karıştırıp kafalarına göre bir şey sunuyorlar o zaman başka Bi memlekette eti alsın hamurlu birleştirip içine farklı gıdalar koysun onlarda adına etliekmek diyip bizim desinler olacak şeymiş gelin konyaya etliekmek kimin icadı imiş gelin görün

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • BB
    Bülent Baran
    1 yıl önce

    Tarih konya diyor neyin tartışmasını yapıyorsunuz

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • SB
    Saliha bozkirli
    1 yıl önce

    Bizim konmalı lar iş için Sivas a adanaya gitdiyse yaparlar etliekmegi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • SB
    Şaban Bayram
    1 yıl önce

    Ispatı çok basit. İstanbul'da Konyalı dan enaz 5 kat fazla Sivas lı vardır. Bugün İstanbul da 100 tane etlekmek yapan restoran varsa gidip sorun 80 tanesi Konyalı dır, 15 tanesi Sivas lı 5 tanede başka yerden çıkar. Mardin linin yaptığı etli ekmek değil, kıymalı hamur yoğurması desek daha doğru olur.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • F
    Fatma
    1 yıl önce

    Tabiki Konyanın ben bir Karamanlıyım ama etliekmek Konya'ya aittir en güzeli orda yenir arabaşı ise Karamanındır en güzel Karaman'da yapılır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    Mehmet
    1 yıl önce

    Etli ekmek Sivas’ın nokta

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
  • B
    Batılı
    1 yıl önce

    Bu zırtolar nereden çıktı benim bildiğim kadarı ile etli ekmek Sivas ilinin olduğunu biliyorum Konya, Hakkari yama olmaya çalışıyor herhalde

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • B
    Batılı
    1 yıl önce

    Konya ili herşeyin çakmasını çaldığı için sivasın etli ekmeğini çalmış

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • AA
    Akemali Armutlu,j
    1 yıl önce

    Yakında istilacılar alacak ekmeğinizi elinizden, siz tartışa durun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER