Aksaray için tehlike çanları çalıyor! Son 10 yılın en kötüsü

 Aksaray için tehlike çanları çalıyor! Son 10 yılın en kötüsü

Hızla yükselen sıcaklık, yağışsız geçen aylar ve korkulan senaryo işlemeye başladı. Son yılların en kurak dönemini geçiren Aksaray için tehlike çanları çalıyor. 

Aksaray'ın su kaynağı kuruyor! 

165 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip, Aksaray'ın içme suyunu karşılayan en önemli kaynak olan Mamasın Barajı dibi gördü. Su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesine inen barajın görüntüsü korkutmaya başladı. 

Tarımsal sulama yapıldı!

Aksaray'daki Mamasın Barajı nisan ve mayıs aylarında tarımsal sulamada da kullanıldı. Barajın bazı bölgelerinde dip göründü. Mevcut su kapasitesinin yüzde 80'ini kaybeden barajda yaz mevsiminin gelmesiyle su kaybı hızlandı. 

Başkan çağrı yaptı! 

Ülke genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen şehirlerden birinin de Aksaray olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,

"Meteoroloji verilerine göre son yıllarda en az yağış alan illerin arasında Aksaray birinci sırada. Kış mevsiminde kar yağışının olmaması ve bu yıl ki beklenen yağış miktarı göz önünde bulundurulduğunda şehrimiz kuraklık tehdidi ile karşı karşıya… Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık yüzde 20 artarak 800 litreye kadar çıktı. İçme suyu kaynağımız Mamasın Barajında su seviyesi yaklaşık yüzde 20 düzeyinde. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve işyerlerimizde günlük yüzde 20 su tasarrufu yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER