Başkan Kavuş; “MEGA’nın kalbi bu merkezde atıyor”

 Başkan Kavuş; “MEGA’nın kalbi bu merkezde atıyor”
Başkan Mustafa Kavuş, Meram Belediyesinin büyük beğeni toplayan ödüllü eğitim projesi MEGA’nın Yaz Okulu’nda eğitim gören çocuklarla buluştu. MEGA’nın kalbinin attığı Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde eğitim alan çocukları ve ailelerini ziyaret eden Başkan Mustafa Kavuş, Meram Yaz Okulu’nun verdiği kaliteli ve nitelikli eğitimlerle hem çocukların hem de ailelerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçede ikamet eden, 8-10 ve 11-12 yaş gruplarındaki çocukların eğitim gördüğü MEGA Yaz Okulu'nu ziyaret etti. Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'nde ‘Oyun Temelli Blok Kodlama, Uçak Elektroniği, Elektrik Elektroniği, Yazılım Geliştirme, Yapay Zeka, Bilim ve Fen, Astronomi, Cebir, Resim, Müzik (Gitar) Atölyeleri ile Lego Kodloma, Robotik Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Geometrik Desenler' dersleri alan çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Mustafa Kavuş, çocuklarını bekleyen ailelerle de hasbihal etti. 
 
BAŞKAN KAVUŞ; "MEHMET ALİ ÖZBUĞDAY GENÇLİK MERKEZİ MEGA EĞİTİMLERİNİN KALBİ KONUMUNDA”   
 
Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'ni MEGA'nın kalbinin attığı yer olarak nitelendirdi. Merkezin yaz kış eğitim veren bir yer olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, "Bu tesis, yıl boyunca öğrencilerimize eğitim veren MEGA eğitimlerinin merkezi. Kış döneminde yaklaşık 600 öğrenci burada eğitim alıyor. Merkezimiz, okul müfredatında olmayan ancak müfredatı destekleyen, gençlerin ve çocukların ilgisini çeken yapay zeka, robotik kodlama, uçak elektroniği gibi teknik, müzik, resim gibi sanatsal 16 farklı branşta eğitim veren bir tesis haline geldi.” diye konuştu.  
 
BAŞKAN KAVUŞ; "ÇOCUKLARIMIZ YAZ OKULUNA KOŞARAK GELİYOR” 
 
Okul döneminde olduğu gibi yaz mevsiminde de çocuklarımızın vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmeleri adına merkezde yaz okulu açıldığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, yaz okulunun eğitim adına atılan en güzel adımlardan biri olduğuna vurgu yaptı. Yaz okulu eğitimlerinin gerek çocukların gerekse ailelerinin yüzlerini güldürdüğünü kaydeden Başkan Kavuş, "Gelen çocuklarımızla sohbetimde özellikle sordum, hepsi buraya ‘koşarak ve mutluluk içinde geldiklerini' söylediler. Bunu onların ağızlarından duymuş olmak bizim için gurur kaynağı. Bu gururu yaşatan eğitimcilerime de teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
BAŞKAN KAVUŞ; "TÜM ANNE BABALAR GİBİ BİZ DE MERAMLI ÇOCUKLARIN ÜZERİNE TİTRİYORUZ” 
 
Eğitimlere katılan çocuklara ve onları buraya getiren tüm anne babalara da teşekkür eden Başkan Mustafa Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Biz belediye olarak hemşehrilerimizin hayatlarının her döneminde olmaya, onlara destek vermeye gayret ediyoruz. Bu sebeple eğitimde de varız. Gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince eğitime destek veriyoruz. Anne babalar çocuklarının üzerine nasıl titriyorsa biz de aynı şekilde çocuklarımız ve gelecekleri için onların üzerine titriyoruz. Günün gereklerine uygun modern, çağdaş konularda eğitim vererek onların ilgisini yakalamaya çalışıyoruz. Yük alarak onların hayatlarına yön vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerin yüzünün, burada verilen eğitimler sayesinde güldüğünü görmek bu gayretlerimizin ne denli isabetli olduğunu gösteriyor. Hepsine hayatlarında başarılar ve mutluluklar diliyorum.”
 
(Selman Kaya)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”