Ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerinde düzenli beslenmek çok önemlidir. Düzenli beslenildiği gibi sağlıklı beslenmek de gözden kaçmaması gerek. Sahur saati aksatıldığı takdirde metabolizma düzeni de bir hayli bozulacaktır. Sahurda protein tarzı besinler tüketmek daha çok tok durmanızı sağlar. Peki, sahurda ne yenilirse aç kalınmaz? Sahurda ne yenilmez? İşte haberin ayrıntıları…
 
Ramazan ayında sahur vakitlerinde daha çok proteinli gıdalar tüketmek hepiniz için iyi olacaktır. Proteinli gıdalar tüketmek kişinin vücudunu daha çok tok tutulmasını sağlar. Aynı şekildsahurda börek hamur işi gıdaları yerine tam buğday ekmeği tüketmek sizin için daha iyi olacaktır.
 
 
Ramazan ayında sahur vakti süt içmekte sağlıklı bir alışkanlıktır. İftar sonrası yoğurt tüketmek de vücudunuzun dengesini yerinde tutacaktır.  Aynı şekilde iftar sonrası bitki çayları içmek orucun yorgunluğuna iyi gelecektir.
 
SAHURDA EN SAĞLIKLI 6 BESİN:
 
- Yağlı tohum yemek
 
- Sebze çok fazla tüketmek (salatalık, domates)
 
- Meyveler
 
- Peynir, süt gıdaları, yumurta
 
- Yoğurt ( kaşık kaşık tüketilebilir)
 
- Ekmek ve tahıl ürünleri 
 
 
SAHURDA NE YEMEK TOK TUTAR?
 
- Proteinli gıdalar
 
- Karbonhidrat yerine tam buğday ekmeği 
 
- Yoğurt
 
- Süt
 
- Bitki çayları (ıhlamur, papatya, kuşburnu)
 
- Kuruyemiş (fındık, fıstık, ceviz, badem)
 
- Meyveler
 
- Bulgur pilavı + ayran 
 
 
SAHURDA NE YEMEK ACIKTIRIR?
 
- Çok tuzlu gıdalar
 
- Baharatlı yiyecekler
 
- Zeytin
 
- Sucuk 
 
- Pastırma, salam
 
- Kahve, neskafe
 
 
RAMAZAN AYINDA SUSAMAMAK İÇİN NELER YEMELİYİZ?
 
- Fazla baharatlı gıdalar tüketilmemeli (kraker, işlenmiş et)
 
- Kızartma türü sahurda yendiği takdirde susatır
 
- Asitli içecekler tüketilmemeli
 
- İftar sonrası en az 2,5 litre su içilmeli
 
- Daha çok ramazan ayında karpuz, salatalık, domates gibi gıdalar tüketilmeli
 
- Sıvı alımı tek sahurda yapılmaması gerek