E-gazete
 
Raif İnan, geliştirdikleri gazlaştırma teknolojisini enerji üretimi sektöründe farklı projelere uyguluyor. Bu teknoloji sayesinde atık kaynakların enerjiye dönüşümü mümkün hale geliyor. Raif İnan, gazlaştırma teknolojisi ile geliştirilen Trabzon-Rize Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi projesinin Avrupa'da bir ilk olma özelliği taşıdığının altını çiziyor.
Raif İnan yenilenebilir kaynak potansiyelini değerlendirerek enerji üretimi gerçekleştirmeye devam ediyor. Atıktan enerji üretimi alanındaki potansiyel yenilenebilir kaynakların kullanımına odaklandıklarının altını çiziyor. Gazlaştırma teknolojisinin global çapta 6 projeye uygulandığını belirten İnan, Trabzon'da hayata geçen projenin detaylarına da değindi.
M. Raif İnan Gazlaştırma Teknolojisi Kapsamında Geliştirilen Projeler ile Öncü Çalışmalara İmza Atıyor!
Prof. Dr. Murat Doğru ve M. Raif İnan, Biyokütle ve Atık sektörüne yaptıkları teknoloji yatırımıyla bu alanda dünyada öncü çalışmalara imza attıklarını belirtiyor:
"Geliştirdiğimiz bu gazlaştırma teknolojisiyle atıktan enerji üretimindeki potansiyeli değerlendirmeye odaklandık. Dünyaya baktığımızda, bütün biyokütle ve atık kaynakları kullanılsa, şu an tükettiğimiz enerjinin 8 misli fazlasının üretilebileceğini görüyoruz. Oluşan toplam atığın ortalama sadece %1'nin enerjiye dönüştüğünü görüyoruz. Bu aslında bu alanda ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor.  İşte bu noktada, geliştirdiğimiz teknolojiyi global çapta 6 projeye uyguladık. Öncü bir uygulamasını ise Türkiye'de Trabzon'da hayata geçirdik. Gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı Trabzon-Rize "Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi” Avrupa'da bir ilk olma özelliğine sahip. Amacımız bu öncü teknoloji ile tüm dünyada başarılı örnekleri çoğaltmak.”