E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Protez tırnak ve bakım sırları: Sağlıklı, çekici ellerin anahtarı

24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:44
Güzellik dünyasında protez tırnaklar, bakımı ve çekici ellerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi.Peki bu harika tırnaklara sahip olmak ve onları sağlıklı tutmak için nelere dikkat etmeliyiz? Tırnak bakımı ve protez tırnak hakkında bilmeniz gereken güzellik sırları!

Protez tırnakla daha estetik bir görünüm sağlayın!

Protez tırnaklar doğal tırnağın üzerine uygulanan yapay tırnaklardır. Akrilik, jel veya dip powder gibi farklı malzemeler kullanılarak yapılabilirler. Bu tırnaklar, doğal tırnaklara göre daha uzun ve şekillidir, buda daha estetik bir görünüm sağlar. 

Sizlere avantaj sağlayacak!

Protez tırnak ve doğru tırnak bakımı, ellerinizi güzelleştirmenin ve sağlıklı tutmanın harika bir yolu. Doğru bakım ile uzun ömürlü olacak tırnaklarınız istenilen şekil ve uzunlukta olabiliyor. Zayıf ve kırılgan tırnaklardan şikâyetçiyseniz tırnaklarınız protez tırnak işlemi ile güçleniyor ve daha sağlıklı görünmelerine yardımcı oluyor.  

Doğru bakımla tırnaklarınızın değişimine şaşıracaksınız

Nemlendirme: Tırnak etlerinizi ve tırnaklarınızı düzenli olarak nemlendirmek, kırılmaları ve çatlamaları önler. Hindistan cevizi yağ veya bade yağı gibi doğal yağlar kullanabilirsiniz. 

Koruma: kimyasal temizleyiciler veya sert maddelerle temas ederken eldiven giymek, tırnaklarınızın yıpranmasını engeller. 

 Doğru beslenme: Protein, biotin ve çinko açısından zengin besinler tüketmek, tırnak sağlığınızı içten destekler. Yumurta, fındık, tohumlar ve yeşil yapraklı sebzeler bu besinler arasında yer alır. 

Düzenli bakım: tırnaklarınıza düzenli olarak bakım yapmak onların güçlü kalmasına yardımcı olur. 

Protez tırak bakımı: Yaptırdığınız protez tırnakların bakımı olmasını istiyorsanız, tırnak teknisyeninizin önerdiği bakım rutinine uymalısınız. Ayrıca tırnaklarınızı aşırı zorlamaktan kaçınmalısınız. 


 Protez tırnak uygulamasında dikkat edilmesi gereken ilkeler

Uzman seçimi: bu uygulama için güvenilir ve tecrübeli bir tırnak teknisyeni seçmek çok önemlidir. Yanlış uygulamalar tırnaklarınızı zayıflatabilir.

Hijyen: uygulama sırasında kullanılan malzemelerin steril olması, enfeksiyon riskini azaltır.   

Doğru ürünler: kaliteli ürünler kullanmak, hem uygulamanın hem de tırnaklarınızın sağlığını korur. 

Kırılgan tırnaklara bu kür sayesinde elveda diyeceksiniz

Geniş bir kabın içerisine ılık su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip ellerinizi düzenli olarak bu karışımın içinde bekletin değişimi farkı edeceksiniz. 

(Ayten ÖZER)

 

DİĞER HABERLER