E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Masterchef Trippa Alla Milanese Nasıl Yapılır? Trippa Alla Milanese Tarifi

İnternet Editörü
16 Kasım 2023 Perşembe 23:44
MasterChef yarışmasında menüler arasında yer alan lezzetlerden biri de Trippa Alla Milanese oldu. Seyirciler tarafından merak edilen bu lezzetin tarifi ise araştırılmaya başladı. Crostini Di Fegatini Toscani, Gnocchi Alla Romana, Polpo Alla Luciana ve Torta Susanna lezzetlerinin yanına Trippa Alla Milanese eşlik etti. Peki Trippa Alla Milanese nasıl yapılır, gereken malzemeler nelerdir? İşte izleyicilerin de merak ettiği Trippa Alla Milanese’in yapılışı ile ilgili tüm detaylar...

Trippa Alla Milanese İçin Gerekli Malzemeler

Göze hitap eden ve iştahı kabartan İtalyan lezzetlerinden olan Trippa Alla Milanese için bazı malzemeler gerekir. Genel olarak sebze malzemelerinden oluştuğu için her evde bulunabilen sebzelerle yapılır. Ana malzemesinin ise işkembe olduğunu belirtmeliyiz. Trippa Alla Milanese için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 500 gr temizlenmiş dana işkembe
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 2 adet havuç
  • Karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Biberiye veya taze kekik
  • Tuz

Trippa Alla Milanese Tarifi

Eğer malzemelerinizi hazırladıysanız hemen Trippa Alla Milanese'in yapımına geçebilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay ve hızlı olan bu tarifi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İtalyan yemeklerinden öne çıkan bir lezzet olan Trippa Alla Milanes'in yapımı şu şekildedir:

  1. Öncelikle işkembeyi temizleyin ve küçük parçalar haline getirin.
  2. İşkembeyi doğradıktan sonra tencereye aldığını zeytinyağı ısıtın ve üzerine doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  3. Kavrulan soğanın üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın.
  4. Önceden doğradığınız havuz ve kereviz sapını da kavrulan sarımsak ve soğanın üzerine ilave edin.
  5. Tüm sebzelere yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde soteleyin.
  6. Sotelenen ve yumuşayan sebzelerin üzerine işkembeyi ilave edin.
  7. İşkembeyi ilave ettikten sonra rengi değişene kadar pişirin.
  8. Ardından lezzetini katlaması için et suyunu ve karabiber, biberiye ya da taze kekiği ekleyin.
  9. Tüm baharatları ekledikten sonra karıştırın ve 1,5-2 saat pişmeye bırakın.

Piştiğinden emin olduktan sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

 

DİĞER HABERLER