E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Faydasını duyan satın almak isteyecek! Böyle yenirse bakın ne oluyor…

01 Şubat 2024 Perşembe 13:32
Bal kabağı hoş bir tadı ve kokusu ile kış günleri mutfakların vazgeçilmez sebzeleri arasındadır. Hem tatlısıyla, hem yemeğiyle birbirinden farklı çeşit çeşit tatlar sunan bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, bal kabağının faydaları nelerdir, bal kabağı neye iyi gelir? İşte merak edilen bilgiler…
 
Bal kabağı yüksek besin değeri içeren bir sebzedir. İnsan sağlığı üzerindeki faydalarını duyunca adeta şaşıracaksınız…
 
 
Bal kabağı özellikle A-C vitaminleri, potasyum, minarel ve lif gibi besinler açısından zengin ve faydalı bir sebzedir. Diyet yapanların önemli bir parçası olan bu besin cilde ve gebelik döneminde de tercih edilen besinler arasına girmiştir. 
 
 
Bal kabağının faydaları nelerdir?
 
- Bal kabağı A-C vitaminleri dışında minarel, potasyum ve lif açısından da zengin bir sebzedir
 
- A vitamini içerdiğinden dolayı gece körlüğü ve diğer göz rahatsızlıklarına oldukça faydalıdır
 
- Bal kabağı cildi güzelleştirir, orta yaşlı bireylerin tercih edilmesi durumunda ciltteki kırışıklıkları azalacaktır
 
- Bağışıklığı güçlendirmede oldukça önemli rol oynar
 
- Bal kabağı düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanların listesinde bir numarada gelir
 
- Çocuklarda ve yaşlılarda kabızlık sorunlarına iyi gelir, sindirimi düzeltmeye yardımcı olur
 
- Bal kabağında bulunan beta-karaoten bazı kanser hücrelerine karşı korur
 
- Diyabet hastalarının kan şekerlerini düzeltmede yardımcı olur
 
- Bal kabağı iyi kolesterol ve kötü kolesterolü dengeler
 
- Bal kabağı karaciğer ve bazı organları korur
 
- Bal kabağı kalınbağırsağa iyi gelir, kolon kanserine karşı korur
 
- Erkeklerde son günlerde yaygın olan prostata iyi gelir
 
- Bal kabağı bazı alerjik hastalıları yok eder
 
 
Bal kabağı nasıl tüketilir?
 
- Bir hekim tarafından diyabet hastalar bilgi edinerek tüketmeleri gerekir
 
- Tüketmeden önce sıcaklık kontrolüne iyi bakın 
 
- Bal kabağı tüketileceği zaman kabukları ve çekirdeklerin ayrılması vitamini engeller
 
- Kabak tatlısı tüketiminde tahinle yenildiğinde kan yapıcı özelliği vardır
 
 
Bal kabağının zararları var mı?
 
- Bal kabağı A vitamini açısından zengin bir sebze olduğu için hamile kadınlarda A vitaminin fazla alınması zararlı olabilir
 
- Bazı kişilerde çok fazla tüketilmesi alerjik reaksiyona yol açabilir
 
- Diyabet hastalarının fazla tüketmesi sonucu kan şekeri seviyesi yükselir
 
NOT: Oluşabilecek olumsuz durumlarda doktorunuza veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz..!
 
 
(AYSU RABİA TUNCEL)
 
 
 
 

DİĞER HABERLER