E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Evi istila eden karıncalara doğal, ekonomik ve pratik çözüm!

15 Haziran 2024 Cumartesi 10:29
Özellikle yaz aylarında daha sık görülen karıncalar öyle bir an geliyor ki tüm evi istila edebiliyor. Peki bu karıncalardan onlara zarar vermeden nasıl kurtulunur? Karıncalardan tamamen kurtulmanın hem doğal, hem pratik hem de oldukça ekonomik yolu işte şu!

İslam'da bereket olarak bilinen karıncalar yaz aylarında birçok evde fazlasıyla misafir olabiliyorlar. Çoğunlukla yiyecek aramak için evlere giren karıncalar yatakların içlerine, yiyeceklere dahil olmakla son derece rahatsızlık verebiliyor.

Kimyasal mı? Doğal çözüm mü?

Birçok farklı ilaç ile karıncaları öldürerek onlardan kurtulabilirsiniz ancak uzun vadede etkisini görebileceğiniz sorunlar yaşayabilirsiniz. Tüm bunlar olmadan karıncalardan çok kolay ve ekonomik bir şekilde kurtulmak mümkün.

Karıncaların yön bulma duyularını etkileyerek evi terk etmesini sağlayan o muazzam ürün Tarçın! Evet, tarçın güçlü kokusu ile karıncaları etkileyip rahatsız ederek evinizden gitmelerine yardımcı olur.

Karınca yuvalarına, yollarına toz tarçın dökebilirsiniz. Ya da tarçın yağını su ile karıştırarak bir fısfıs yardımı ile odalarınıza sıkabilirsiniz. Bu saye de karıncalardan çok hızlı ve etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Ayrıca, tarçının mistik kokusu evinizin de atmosferinde hoş bir etki bırakacaktır. Şunu hatırlatmak isteriz ki uçucu bir kokuya sahip olan tarçını ara ara yenilemeli ve işlemleri bir süre istikrarla uygulamalısınız.

DİĞER HABERLER