E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Evdeki minik sineklerden basitçe kurtulun!

03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:06
Yaz aylarının kabusu minik sineklerden kurtulmak hiçte kolay yollarla olmuyor değil mi? Minik olmaları, çoğu zaman görünmeden gelip ısırmaları yakalanmalarını zorlaştırıyor. Bununla beraber sinek ilaçlarının kimyasal olmaları işi içinden çıkılmaz bir durum haline getiriyor. Ancak, basit ve etkili bir yöntem var.

Bu basit ve etkili yöntem ile minik sineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. Üstelik ekstra herhangi bir malzeme de gerektirmiyor. Yalnızca su ve şeker! Şimdi gelelim o yöntemin hazırlanışına.

İki malzeme ile minik sineklerden kurtulun!

Sıcak su ve şekeri ufak kaplarda karıştırın. Sıcak su içerisinde şekeri karıştırarak iyice eritin. Şeker eridikten sonra suları soğumaya bırakın. Şekerli su soğuduktan sonra sineklerin yoğun olduğu ortamlara bu kapları bırakın ve beklemeye başlayın.

Şekerli su sineklerin sevdiği besinler arasındadır. Şekerli suyun kokusunu alan sinekler bu kaplara doğru gelecek su içerisine girdikten sonra etkisiz hale gelecektir.

Ancak, sadece şekerli su minik sineklerin yok edilmesinde yeterli değildir. Evin temizliğine ve havalandırılmasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Mutfak ve banyonun düzenli olarak yıkanması, çöplerin uzun süre ev içerisinde tutulmaması sık sık dökülmesi minik sineklerin eve gelmesini engelleyen temizlik önlemlerindedir.

DİĞER HABERLER