E-gazete
9. Yargı Paketi'nin taslağı netleşti ancak yeni tartışmalar başladı. Bunlardan biri de "etki ajanlığı” maddesi.
Maddeyle, özellikle devlet otoritesini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyetlere derinlemesine müdahale edilecek. Yaşanabilecek toplumsal bir hadiseye dışardan müdahale edenler, destekleyenler veya finans sağlayan dış unsurlar etki ajanı olarak nitelendiriliyor.
Gezi olayları örnek gösterildi!
Özellikle Avrupa'da devlet otoritesinin korunması noktasında sert önlemlerin olduğunu ifade eden Avukat Şamil Şenalp, Türkiye'de de böyle bir adım atıldığını söyledi ve gezi olaylarını örnek verdi. Gezi olaylarına katılan bazı kesimlerin yabancı kişi ya da kaynaklarca desteklendiğini hatırlatan Şenalp, etki ajanlığı yasası ile bunun engelleneceğini belirtti. 
Etki ajanlığı sosyal medyayı da kapsar!
Darbeler, kalkışmalar gibi iç karışıklıklar birden bire ortaya çıkan bir olay değil. 9. Yargı Paketi ile bu olayların arka kısmına ışık tutulacak. Anarşiye sebep olacak hareketler henüz hazırlık aşamasında tespit edilebilecek. Devlet otoritesi kaos oluşturularak sarsılamayacak. Sosyal medyanın da bu noktada analizi yapılabilir, bazı paylaşımlar mercek altına alınabilir. Suçun cezasını ise yargı uygulamaları belirleyecek.