Bunaltan sıcakta serinleten tadıyla dondurma yaz mevsiminin en çok tüketilen atıştırmalığı.
Her köşe başına açılan dondurmacılar hepsinde de "Maraş Dondurması” ibaresi var. Peki, evde dövme dondurma yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
İşte denemek isteyenler için evde dövme Maraş dondurması tarifi… 
Malzemeler
-Yarım litre İnek Sütü (2.5 su bardağı)
-Yarım litre manda sütü (2.5 su bardağı)
-250 gr toz şeker (1.5 su bardağı)
-2 tatlı kaşığı salep 
-1 paket vanilin 
Hazırlanışı
*Bir su bardağı şeker tenceredeki soğuk süte eklendikten sonra ocağın altı açılır.
*Yarım bardak toz şeker, salep ve vanilin karıştırılarak kaynayan süte azar azar eklenir. Bu işlem sırasında topaklanma yapmaması için süt sürekli karıştırılmalıdır.
*Tencerenin dibi tutmaması için karıştırmaya devam edilmeli, süt, şeker, salep ve vanilin karışımı yaklaşık 20 dakika bu şekilde pişirilmeye devam edilmeli
*Pişirme işleminin ardından tenceredeki karışım cam bir kaba alınarak soğutulur ardından da dondurucuda 4 saat bekletilir
*Dondurucudan çıkardıktan sonra tahta kaşık yardımıyla karıştırma ve dövme işlemi uygulanır. Dondurma bu sürecin ardından tüketilmeye hazır olacak