E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Çiçekleriniz, bitkileriniz kuruyor mu? İşte çiçekleri coşturacak yöntem!

İnternet Editörü
14 Haziran 2024 Cuma 16:53
Bahar ayından bu yana bahçeler, balkonlar rengarenk çiçeklerle doldu taşıyor. Ancak, sizin çiçekleriniz kuruyor, soluyor mu? Ufak detayları gözden kaçırıyor olabilirsiniz. İşte çiçekleri coşturacak yöntem...

Her canlı gibi çiçeklerinde bazı ihtiyaçları vardır. Doğası gereği her çiçek her insan gibi bakım ister özen ister. Ne yaptıysam olmadı, her gün suladım çeşitli kürler denedim dediğinizi duyar gibiyiz. Sorun belki de bu kadar büyük değildir.

Çiçek bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Çiçekler çok fazla ilgi bekleyen bir o kadar da ilgiden bunalan canlılardır. Tabi her çiçek için değişen bakım özellikleri hatta sulama yöntemleri dahi vardır. Ancak, genel anlamda bakacak olursak çiçeklerin temel bakımları sulama, temizleme, gübreleme olarak sınıflandırabiliriz.

Evet, bu kadar basit. Bir çiçek özenle sulandığı, toprağı zamanla havalandırıldığı zaman büyüyecek, gelişecek ve çiçeklenecektir. Aynı zamanda yapraklarının temizliği, güneş ışığını alması da bitkiler için önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

Tüm bunlarla beraber çiçeklerin daha canlı olmasını sağlayacak bir diğer yöntem ise gübrelemektir. Çiçeklerin topraklarına gübre verirseniz bitki ve çiçeklerinizin gelişimi için ekstra vitaminini de vermiş olursunuz.

Çiçek ve bitki bakımında en büyük tavsiye ise cinse göre bakım uygulamaktır. Çünkü her çiçek doğrudan güneş ışığını sevmeyebilir, direk kökünden sulanma ile solabilir.

DİĞER HABERLER