E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut; “Böyle bir ligi kabul edemem”

01 Ekim 2024 Salı 11:08
Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, Süper Lig’in 7. haftasında oynanan ve 3-2’lik mağlubiyetle sonuçlanan Trabzonspor maçının ardından Kontv’ye özel olarak konuştu. Hakemin ucuz fauller çaldığını ifade eden Bulut, “Böyle bir ligi kabul edemem” dedi

Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, Süper Lig'in 7. haftasında Trabzon Stadyumu'nda oynanan ve 3-2'lik mağlubiyetle sonuçlanan Trabzonspor maçının ardından Kontv'ye özel olarak konuştu. Hakem hatalarından dem vuran Bulut, böyle bir ligi kabul edemediğini ifade etti.

"Bu maça iyi hazırlandık”

Adem Bulut, "Biz bu maça iyi hazırlandık aslında. Trabzon'un 5 maçının tamamından beraberlikle ayrılması bizim açımızdan da bir baskı oluşturacaktı. Biz ilk yarıda kendi sahamızda kabul ettiğimiz oyunda belki faul olmayan bir faulde gol yedik. Daha sonra bir reaksiyon gösterip maçtaki dengeyi sağladık. Bu noktada bir ivme kazandık. Oyun heyecan kazandı. Baskı kurduk. Bir pozisyonda forvet oyuncumuz golü kaçırdı. Ama bunu atmış olsaydı 3-2 ya da 3-3'lük bir skoru bulabilirdik. Belki galip bile gelebilirdik. İyi bir oyun oynadık” dedi.

"Emek veriyoruz, mücadele ediyoruz”

Hakem kararlarını da eleştiren Bulut, "Bu kadar ucuz faullerin verildiği, bu kadar oyun kalitesini düşürüldüğü, bu kadar oyunun durduğu bir ligi ben kabul edemiyorum. Emek veriyoruz. Mücadele ediyoruz. Para harcıyoruz. Avrupa'daki maçları da izliyoruz. Oradaki hakemlerin çaldığı faaller bu kadar ucuz fauller değil. FIFA kokartlı bir hakemin çıkıp da bu maçta bu kadar basit faaller vermesi bizim canımıza acıtıyor. Bu sadece bizim için değil diğer takımları için de aynı şekilde. Biz bunu istemiyoruz. Hak edenin kazandığı, oynayanın kazandığı bir oyun olsun istiyoruz. Kaybedilebilir. Bugün kazansak da aynı şeyi söylerdim” diye konuştu.

"Hakemlerin daha dikkatli olması lazım”

Bulut, "Bu kadar basit faullerin verildiği ve hakem hataların olduğu bir dönem olmamıştır. Maçın sonunda da bir faul kazandık. Hakem maçı bitirdi. Bitirmese belki de biz 3-3'lük skoru yakalayacaktık. Hakemlerin biraz daha dikkatli olmasını istiyorum. Kazanan takım her zaman hakkıdır. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Bundan sonra da kendilerine başarılar diliyorum. Biz de bundan sonra yolumuza devam edeceğiz İnşallah” ifadelerini kullandı.

"Önemli olan evimizde kazanmak”

İç sahada oynanacak Eyüpspor maçına da değinen Adem Bulut, "Önemli olan kendi sahamızda galip gelebilmek. Deplasmanda ne kadar puan alırsak bizim için avantaj. Ama kendi evimizde biz maç kazanamıyoruz. Bu bizim için belki bir handikap ve baskı oluşturuyor. Önümüzdeki Eyüp maçını kazanmak istiyoruz. Çünkü takımda o inanç ve hava var” dedi.

"İyi bir kadro kurduk”

Adem Bulut, "Ne olursa olsun bu takım, geçen seneki o sıkıntıyı yaşamayacak. İyi bir kadro kurduk. Taraftarımıza seslenmek istiyorum. Bizlere güvensinler. Takıma güvensinler ve inansınlar. Bir ruh yakalayalım. Bir heyecan yakalayalım. Bu takım bize zevk versin ve iyi bir oyun oynayalım biz bunu istiyoruz. Futbol her zaman seyir zevki olan bir oyun. Ne olursa olsun bunu çirkinleştirmeden, Fair-Play ölçüsünde tamamen güzel bir futbol oynamak istiyoruz. Amacımız bu. Ama dediğim gibi hakimlerin buna Çanak tutması olumlu bir şekilde oyunu geliştirmek için noktasında bir şeyler istiyoruz” diye konuştu. 

(Selman Kaya)

DİĞER HABERLER