E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Başkanlık kupası trap atışları yapıldı

30 Eylül 2024 Pazartesi 11:56
Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Avcılık - Atıcılık Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Başkanlık Kupası Geleneksel Trap Atışları turnuvası tamamlandı.

Eski demirciler sanayi arkasında bulunan atış poligonunda gerçekleştirilen Başkanlık Kupası Geleneksel Trap Atışlarında 50, Tek Kurşun ve Tavşan Atışı kategorilerinde ise 1000 sporcu olmak üzere toplamda 1050 sporcu yarıştı. 

Bir gün süren ve 9 ayrı kategoride gerçekleşen atışlarda Antalya, Manavgat, Konya, Huğlu, Burdur, Karaman ve Seydişehirli profesyonel atıcılar yarıştı.

Trap atışlarında takım kategorisinde Denizli Trap Takımı birinci, Bucak Trap Takımı ikinci, Huğlu Trap Takımı üçüncülük derecesi elde etti. 

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Soner Güler, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz organizasyonumuz kardeşlik ve dostluk çerçevesinde devam etti. Turnuvalarımıza katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Seydişehir'in sosyal ve kültürel olarak Türkiye standartlarının çok çok üzerinde olan bir ilçe olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, "Seydişehirli gençlerimizin gerek amatörde gerekse profesyonelde ciddi anlamda yarışmalar yapıldı. İlçemizin hem il hem de ulusalda tanıtımı yapılmakta. Ata sporlarımız arasında atıcılık, binicilik, yüzücülük en temel spor dallarımız. Bunun için her genci her insanın bir spor dalında kendisini yetiştirmesi, çalışması, enerjisini doğru kullanılması konusunda önemli. Ben il dışından ilçe dışından turnuvaya katılan kardeşlerimize ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Tek kurşun, Tavşan, Amatör Trap, Takım müsabakası, Veteranlar Trap, Profosyonel Trap, Kadınlar Trap, Paralimpik Trap ve Türk Yıldızları kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Trap atışlarına Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, STK Başkanları,  Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Soner Güler, STK başkanları ve sporcular katıldı. 

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER