E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

BAL’ın son biletini hangi ekip alacak

18 Mayıs 2024 Cumartesi 13:48

Gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek son Konya takımı, 19 Mayıs Pazar günü oynanacak maçla belli olacak! 3 takımlık kontenjanı bulunan Mevlana şehrinde Konya takımları arasında zirvede yer alan ekip direkt ligde kalırken, sonuncu ise direkt olarak ligden düşmüştü. 2. sıradaki takım ise play-out baraj maçlarına kalmıştı.

Kim ligden düştü? Kim ligde kaldı?

Konya takımları, 2023-24 sezonunu Bölgesel Amatör Lig 7. Grup'ta geçirdi. 55 puan toplayan Akşehirspor sezonu genel puan cetvelinde 2, Konya takımları arasında ise lider bitirerek gelecek sezon da burada yer alma hakkı elde etti. 40 puan toplayan Sarayönü Belediyespor ise genel puan cetvelinde 6. sırada olmasına rağmen Konya takımları arasında son sırada olduğu için ligde veda eden ekip oldu. 52 puanla genel puan cetvelinde 3. sırada yer alan Ömeranlıspor ise Konya ekipleri arasında baraj maçına kalan takım oldu.

Son bilet 19 Mayıs'ta alınacak

Bölgesel Amatör Lig'de baraj maçına kalan Ömeranlıspor, Konya Süper Amatör Lig'de 2. olan Üzümlüspor ile baraj maçında karşılaşacak. 19 Mayıs Pazar günü Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma saat 15.00'te başlayacak. Karşılaşmanın kazananı gelecek sezon Akşehirspor ve Ereğlispor ile birlikte Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

(Selman Kaya)

DİĞER HABERLER